És clar que la nova normalitat ha vingut per a quedar-se al menys un temps. La localitat de Meliana aposta per uns dies de activitats per als seus veins i visitants però respectant les normes per a combatre la covid-19 .Obviament es fuig este any de les activitats multitudinàries com són orquestres i sopars a la fresca, però el municipi si que comptarà amb un ventall d´activitats interessants per a fer més amable si es pot esta «normalitat». Per aixòesta mateixa vesprada hi haurà un ceravila de música mora i cristiana a càrrec de l'Associació Amics de la Música. I després hi haurà un castell de focs com a inici de la festa.

Per a evitar les multituds l'ajuntament ha ideat un sopar del dia del Pregó (sense pregó com a tal) on amb reserva prèvia se'ls portarà als veïns el sopar a casa.

El dia 5 a les 18 hores hi hauran contacontes i celebració de natalici de menys de 6 anys.

Meliana deixarà passar al menys 4 dies i l´11 ha preparat un espectacle familiar. Per la nit, al Pius XII, concert especial de festes a càrrec de l'Associació Amics de la Música.

Per al dia de la festa de la Mare de Déu de la Misericòrdia es farà una 'mascletà' a mig dia i teatre infantil. Per la nit concert de la Figarmònica. o música festera. Sense oblidar als majors, el dia 13 podran gaudir de un teatre per a ells a la plaça Major.

El dia 14 de setembre festa grossa de Meliana dedicada al patró El Crist de la Providència. Es farà una festa de bambolles gegants al Joanot Martorell amb l'objectiu de que els més menuts coneguen la màgia de les bambolles de sabó. Per a tota la família el dia gros es podrà gaudir d'un taller de maquetes i photocall.

«Els treballs manuals-relaten des de l'ajuntament -ajuden les xiquetes i els xiquets a desenvolupar destresses com ara el dibuix o la pintura, fomenten la creativitat i permeten treballar la paciència per a resoldre els problemes que sorgeixen en elaborar alguna cosa amb les mans». Així doncs xiquetes i xiquets deixaran volar la fantasia i la imaginació en este fantàstic taller de maquetes, una vegada acabades seran de la seua propietat. En esta activitat també les places seran limitades.

Meliana ha preparat unes activitats amb trellat, amb mesures contra la covid-19 i limitades totes elles. Ara sols queda que els veïns així i tot puguen passar uns dies entretinguts i entre amics i família (segons la normativa) i es puga gaudir al menys d'una mica de jornades vertaderament divertides amb tota la seguretat.

L'any vinent s'espera que les festes tornen a ser com les de tota la vida, així ho esperen i desitgen des de l'ajuntament i poder gaudir també de festes dels pobles veïns.