Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Setembre a Picassent

Setembre a Picassent

El mes setembre arriba dins una voràgine de situacions que continuen descol·locant-nos. L'evolució de la pandèmia durant l'estiu ens deixa dades preocupants. En general, els casos positius continuen a l'alça i, en esta segona onada, el camí s'estreta; sembla que caminem amb una vena d'incertesa tapant-nos els ulls i que, a més, no deixen d'aparèixer pedres que cal evitar per no caure. No és fàcil mantindre el rumb però en moments com estos cal ser ferms i forts.

Des de l'Ajuntament de Picassent estem actuant i s'hem vist obligats a prendre difícils decisions que per a ningú han sigut plat de bon gust, però al fi i al cap necessàries si el que volem es mantindre a ratlla els contagis.

A hores d'ara, les xifres al nostre poble no són alarmants, però donades les circumstàncies ningú pot preveure què pot passar la setmana que ve. Per això, com a alcaldessa (tot i que estem en unes dates molt emotives) vaig decidir fa uns dies suspendre presencialment els pocs actes festius que haviem organitzat amb motiu dels dies 8 i 9 de setembre, quan normalment celebrem la Mare de Déu de Vallivana i el Crist de la Fe. I així, com la salut i el benestar de la ciutadania són la prioritat en la nostra gestió de govern, els actes tindran lloc a porta tancada i es retransmetran a través de les xarxes socials.

La irrupció de la pandèmia en les nostres vides està transformant també la gestió dels recursos, i a nivell municipal estem bolcats en fer front a les necessitats que han anat sorgint. Així, continuem donant ajudes d'emergència social a les famílies que s'han quedat sense recursos, ja hem ingressat les subvencions als autònoms, comerços i xicotetes empreses del poble, estem organitzant la posada en marxa de les activitats municipals en el Poliesportiu i també, a hores d'ara, hem fet tot el possible per ajudar a les escoles perquè el curs començara amb les mesures de seguretat establertes.

Com deia abans, la situació és d'incertesa però cal caminar tots junts cuidant-nos uns dels altres portant adequadament la mascareta, complint les mesures d'higiene dictades per Sanitat i sent prudents en els contactes socials.

D'esta manera, remem tots en la mateixa direcció.

Des d'estes línies vull agrair el gran treball que incansablement estan portant a terme els professionals del Centre de Salut de Picassent.

«Vivir no es esperar a que pase la tormenta, sino aprender a bailar bajo la lluvia», diu el savi. Vivim nous temps i una pandèmia que sembla que ha vingut per quedar-se. De la nostra capacitat d'adaptació dependrà que puguem sortejar-la millor o pitjor. Per això, vos anime a que enfrontem el dia a dia com un gran repte, intentant vore tot açò com un aprenentatge que ens fa més forts. No perdem els ànims i endavant!

Compartir el artículo

stats