Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Això sí que fa por

Aixo si que fa por

Dades assenyalades perquè els xiquets i xiquetes puguen gaudir de les tradicions ‘yankis’ del Halloween, de les disfresses preparades, dels trucs, dels tractes i de traure allò que ens feia por a la nostra infància. Malauradament als temps que vivim no és el que més por ens hauria de donar. Vista l’actual situació política, la irresponsabilitat de dirigents que, que posen per damunt els seus interessos personals o partidistes, i fan d’aquesta situació una oportunitat per a mantenir una lluita política indigna, una oportunitat per accelerar el desgast dels governs i traure vots, encara que siga fent ús de memes, fakes, trolls, bots i tot un seguit de maniobres en xarxes socials al més pur estil Trump, també molt yanki.

Fa por, no ja que ho facen ni qui ho fa, sinó allò que desperten. Les converses que sents pel carrer, com gent suposadament progressista ha comprat el discurs negacionista i de la suposada defensa de les llibertats individuals i l’economia en contra de l’interés general que hauria de perseguir les’responsabilitats’ individuals. La falta interessada de consens polític, les disfresses que gasten alguns polítics, els trucs i els tractes que estem veient, està alimentant a un monstre que sí que fa por: la desconfiança en els poders públics, la falta d’autoritat unànime que siga respectada sense cap escletxa per on es colen els arguments per deixar de complir les recomanacions sanitàries.

A esta desconfiança en la política també contribueixen els governs que, per excés, per voler guanyar no sé quina carrera per veure qui fa més i més prompte, cauen en mesures i discursos populistes buits de contingut. Des d’inaugurar una ampolla de gel hidroalcohòlic al metro a altres anuncis incomplits, ocurrències vàries que es diuen i després es pensen, per por a perdre alguna exclusiva. La falta de transparència i el «tufo» a autoritarisme impedeix la creació de xarxes de complicitat amb l’oposició, la comprensió i el consens polític i menys encara si parlem de construir la necessària co-governança amb la ciutadania, agents socials i experts.

Passarem la pandèmia però, gràcies al ‘truco-trato’ d’esta minoria de zombie-monstres polítics-aspirants a ‘influencers’, haurem vist molt de titular en premsa, molt de post, stories o likes i hauran guanyat molts followers... Però fora d’aquest ‘argot yanki’, sense cap efecte en la millora de la vida de les persones, haurem perdut l’oportunitat de tindre un pacte social per fer front a la Covid i prevenir altres crisis futures, o pitjor, s’alçarem més dividits del que estàvem abans.

I això sí que em fa por.

Compartir el artículo

stats