Picassent celebra un any més el Dia de la Infància amb diverses activitats programades per reivindicar els drets dels xiquets i les xiquetes i conscienciar a la població de la necessitat del seu respecte i posada en pràctica. En esta ocasió degut al context sanitari que vivim per la pandèmia generada per la covid-19 s’ha treballat al màxim de manera coordinada amb les escoles per garantir el compliment de les mesures de seguretat.

Una de les activitats principals serà una pintura mural al voltant del Dia de la Infància a càrrec de la il·lustradora Iris Serrano la qual tindrà una trobada a l’aire lliure al poliesportiu municipal amb l’alumnat de 4t de Primària dels centres educatius de Picassent per generar una dinàmica entorn els drets de la infància.

Per altra banda, una llum blava il·luminarà l’Ajuntament de Picassent, per visibilitzar que la localitat és Ciutat Amiga de la Infància, distinció que va rebre per part d’Unicef en l’any 2018. Així mateix, s’ubicarà una senyalística pel municipi per recordar esta distinció.

A més, durant diversos dies es portarà a terme una campanya de difusió pels carrers de Picassent on es llançaran missatges relacionats amb el contingut del manifest el·laborat pel Consell de la Infància del municipi per fer vore als adults tot allò que els agrada per al seu poble i d’esta manera els menuts també es senten protagonistes de l’entorn en el que viuen.

Consells de la Infància

A més, el Consell participarà de manera telemàtica en la Trobada de Consells de la Infància que tindrà lloc el 21 de novembre. Un esdeveniment que té com a eix principal fer reflexionar els infants sobre qüestions i propostes que farien del món un lloc millor.

El Consell de la Infància de Picassent es va crear l’any 2016 per escoltar les necessitats dels més menuts de la localitat i tindre-les en compte a l’hora de treballar pel benestar de la població del municipi. Una bona mostra que la participació infantil en la vida local té un pes propi ja que des d’aleshores s’han posat en marxa nombroses iniciatives d’este òrgan.