La pandèmia ens ha immers en una crisi sanitària i econòmica que, després d’un any, ens ha afectat a totes i a tots en els àmbits personal i social. En aquest temps estan canviant moltes coses i el dia a dia ens obliga a una adaptació constant. També pel que fa a la vida d’un municipi i la gestió del seu ajuntament.

Estem passant per confinaments totals; per la proximitat de la malaltia en u mateix, en algun familiar o en una persona coneguda; per tancaments parcials o totals d’activitats econòmiques; per la reducció del contacte social; per haver d’extremar els hàbits higiènics; per limitacions horàries, d’espais i de mobilitat; per la suspensió d’activitats i actes; per canvis en l’atenció en els diferents serveis; per un bombardeig informatiu constant... El virus i la pandèmia s’han estés i ho han envoltat tot. I aquest ambient asfixiant, com l’ús mateix de les caretes, ens està afectant. Comença a notar-se el desànim i, sobretot, el cansament.

Però és en els moments difícils i davant l’adversitat que se’ns posa a prova. I, com a alcalde, només puc sentir-me satisfet perquè el poble de Meliana, el meu poble i la seua gent, està responent a l’alçada d’aquestes circumstàncies extraordinàries. Iniciativa, solidaritat, prudència, atenció, implicació, respecte, responsabilitat... són actituds molt esteses entre els melianers i les melianeres en aquests mesos durs. La gent major, les famílies, els més menuts i les més menudes, la jovenalla, els professionals i les professionals de cada un dels serveis públics i privats, tots i totes, d’una manera molt majoritària, estan aportant de la seua part per a poder passar aquest tràngol. I això, la bona resposta col·lectiva, també ens ha d’ajudar i confortar per a superar aquesta etapa.

I en la resposta col·lectiva, l’Ajuntament, l’administració més pròxima a la ciutadania, hi tenim un paper fonamental. Des del primer moment, el govern municipal, el conjunt de treballadors i treballadores, i cada un dels serveis municipals, ens hem implicat per donar una resposta d’acord al moment que estem vivint i les necessitats que està generant. El 2020 ens va obligar a enfrontar-nos a allò a què no estàvem acostumats. Ara, passat un any, tenim l’experiència per a superar, ja més prompte que tard, aquesta pandèmia. I per a eixa fase de recuperació personal i col·lectiva que tenim i tindrem per davant en el 2021, l’Ajuntament continuarà sent una peça clau. Hi estem preparats i preparades.