Lpandèmia s’està fent llarga. Tots i totes estem cansats. De la incertesa, de no veure a les persones més estimades, de no poder moure’ns amb llibertat, de les restriccions i d’aquesta anti socialització amb la qual ens deixa el virus. Les persones som éssers sociables. La nostra felicitat depèn, en part, de la nostra socialització. Estem cansats. I cansades.

Però això no ens ha de treure les forces per a continuar resistint mitjançant seguretat, mitjançant distància i responsabilitat. Ja quasi hem arribat a l’aniversari d’aquell març de 2020 en què tot va canviar. Qui ens ho anava a dir en aquell moment. De sobte, un virus desconegut que rebia el nom de «coronavirus» va aturar el nostre ritme de vida i ens va obligar a congelar-ho tot.

Han sigut mesos difícils i a Manises ho sabem. Per això hem aprovat uns pressupostos socials de rescat a les persones després de les conseqüències econòmiques i socials que ha portat el confinament i l’atur de molts sectors econòmics. En aquests pressupostos, les polítiques de Benestar Comunitari han vist incrementades les partides en quasi mig milió d’euros fins superar els tres milions. Xifres equivalents a les de Serveis Socials, a les quals es destinaran uns 3 milions .

Als nostres autònoms i comerciants, que tan malament ho estan passant no els deixarem enrere. Ni ara ni mai. Per això, les àrees de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica (xicotetes empreses) i les de Foment de l’Ocupació han rebut especial atenció en aquests comptes. A aquests departaments es destinaran per part de l’Ajuntament mes de 950.000 euros, als quals caldrà sumar els 845.540 euros del Pla Resisteix, dels quals l’Ajuntament aportarà 126.831 euros provinents dels romanents de tresoreria de l’exercici 2020.

Aguantem un poc més. Aquest és un camí col·lectiu cap a la nostra normalitat. No la nova, sinó la d’abans, la de tots i totes. Des de Manises donarem suport a totes les persones i no deixarem a ningú enrere, és un dels objectius principals d’aquest govern municipal.

Ara, en plena tercera onada hem de ser conscients, més que mai, de la nostra força com a comunitat. Des d’ací, vull enviar un missatge d’esperança i de responsabilitat col·lectiva. El virus és col·lectiu, les accions que han de avançar a erradicar els contagis també han de ser-ho. Força i endavant.