J a fa quasi un any que la Covid-19 va irrompre en les nostres vides canviant sense remei la nostra quotidianitat, la nostra manera de fer i també, fins a cert punt, la nostra manera de ser. I davant este context, les persones que tenim un càrrec de responsabilitat en la gestió pública veiem com les nostres decisions tenen més pes que mai perquè és la salut, i en definitiva, la vida, la que està en joc. Treballar amb esta pressió no és fàcil, per això des de l’Ajuntament de Picassent hem pres totes les decisions que han estat a la nostra mà per tal de preservar el benestar del veïnat.

Esta pandèmia des dels seus inicis no para de posar-nos a prova, fent-nos afrontar la vida com un repte. Les persones som per naturalesa éssers socials, necessitem de la calidesa dels gestos propers, les reunions, les celebracions, i tot això de cop i volta, tal i com ho coneixíem abans, ara s’ha acabat. L’enyorança ens envaeix i ens fa valorar allò que teníem. La que era la nostra vida, la nostra realitat. Enyorem la vida al carrer, com a poble mediterrani que som, el bullici i la festa. Ens han arrancat de l’ anomenada “zona de confort” per llançar-nos a noves maneres de viure, de treballar i de relacionar-nos. S’hem acostumat a vore’s a través d’una pantalla. Ara, més que mai, som dependents de la tecnologia, ja que gràcies a ella, podem continuar gestionant el nostre dia a dia.

Per altra banda, també la pandèmia ens ha confirmat que la coordinació és clau a l’hora de resoldre i avançar, per això des de l’Ajuntament hem treballat sempre coordinats amb el Centre de Salut - habilitant un espai en el carrer per poder fer tests PCR des del cotxe- centres educatius, residències, forces de seguretat i institucions per tal de garantir el compliment dels protocols marcats per Sanitat. Uns protocols que des de les nostres xarxes socials no deixem de recordar perquè la responsabilitat de cadascú és també una bona vacuna.

Però, a més com a conseqüència de la crisi sanitària afrontem també una crisi econòmica i social sense precedents. Com a alcaldessa és dur vore com cada vegada més famílies són ateses en l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, i també com els serveis, els comerços, l’hostaleria i altres activitats econòmiques locals estan acusant el compliment de les restriccions.

I com a Administració més propera, treballem per pal·liar esta situació. Per això, no hem tardat en fer les modificacions de crèdit en el pressupost municipal per tal de poder dotar una partida per al Pla Parèntesi, que forma part del total de més de 400 milions d’euros del Pla Resistir, impulsat pel govern de la Generalitat Valenciana junt a Diputacions i Ajuntaments. Unes ajudes directes per a les empreses, persones autònomes i treballadores valencianes dels sectors més afectats per la pandèmia que fan de la Comunitat Valenciana l’autonomia que més ajudes ha donat als diferents sector.

I continuarem avançant, salvant esta situació en la que ja el cansament comença a reflectir-se en les cares i en les converses de la gent. «Açò està fent-se molt llarg», comenten. Però hem de continuar amb força per a tornar a recuperar i millorar aquella vida que teníem i que tant s’estimem, la vida de l’expressió lliure dels afectes, sense por als contagis, una vida de debò, comunitàriament compartida.