Gerard Miquel Roselló, va nàixer a Alaquàs el 1968 i estudià en l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de València. A la dècada dels anys vuitanta, quan encara era estudiant, va participar molt activament com a il·lustrador per a “La Fulla de l’Olivar”, publicació d’aquesta parròquia del municipi a la que en aquell temps es trobava molt vinculat, sent autor de la seua primitiva capçalera. A partir del 1987, va guanyar diversos premis en les tres primeres edicions del concurs d’historieta d’Alaquàs, treballs que es publicaren en “El còmic d’Alaquàs” i també va realitzar diferents auques sobre la població.

Portada de la revista "El Cómic d'Alaquàs"

Portada de la revista "El Cómic d'Alaquàs"

Auca de Sant Francesc

Auca de Sant Francesc

Als anys noranta ja era una promesa de la il·lustració. De fet, en 1992 va aparéixer una breu biografia sobre ell en el llibre “Historia del Tebeo Valenciano” d’Editorial Prensa Valenciana, que també edita Levante-EMV. En aquell moment, ja participava activament en aquest ofici fent nombrosos treballs per a agències de publicitat, molt probablement degut a la gràcia del seu traç que transmetia positivitat. També col·laborava en aquell temps en revistes gràfiques com “Kovalsky Fly” o “Fan Cómic”.

Gerard, amb els anys es va consolidar amb la participació en diversos còmics, llibres de text, novel·les infantils i juvenils per a diverses editorials, publicacions didàctiques per a museus i institucions i inclús una novel·la gràfica. Entre aquests treballs en destaquen dos, editats el 2017, com van ser “Un vas ple d’històries”, sobre els ibers realitzat per al Museu de Prehistòria de València, i “Yo fui guía en el infierno”. Més recentment, el 2020, va il·lustrar una guia sobre l’ús de la bicicleta per a l’Ajuntament de València, mitjà de transport del qual era usuari habitual.

Amb tot, encara mantenia una forta vinculació amb el poble d'Alaquàs i les seues amigues i amics d'allà, on ha mantingut algunes col·laboracions.

Il·lustració que va fer per a l'associació Amigues i Amics del Cant de la Carxofa.

Actualment residia a Russafa, on vivia des de feia dècades i on participava activament en la seua vida cultural i d’oci i, a més a més, era membre del Grup Excursionista del barri. Malauradament, tota aquesta dilatada trajectòria professional es va truncar amb la seua mort el passat 13 de març de 2021 a València, d’una greu malaltia. Una gran pèrdua per al món de la il·lustració valenciana d’un dels seus membres, que estimava el seu treball i que va poder fer allò que més li agradava, juntament amb la dedicació a la seua família.

Gerard, has deixat una gran empremta intel·lectual i emocional en tots els que t’estivàvem que mai oblidarem.