Gerard Miquel va nàixer a Alaquàs al 1968. Es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis de València. A Alaquàs va il·lustrar diverses campanyes municipals i va col·laborar amb publicacions com ara La Fulla de l’Olivar.

Imatge de l'Oficina d'Informació Juvenil

En 1989 va guanyar el 3r Concurs de Còmic d’Alaquàs, mentre començava a treballar professionalment com a il·lustrador. Als 90 edita Fancomic i Kovalski Fly, que va ser guanyador del Premi al millor fanzine al Saló de Barcelona de 1997. Des d’eixe moment, treballa com a il·lustrador per a diverses institucions, a València. En 2017, va publicar la seua primera novel·la gràfica, que va guanyar el Premi al Còmic Millor Editat de la Comunitat Valenciana en 2018.

L'estil de Gerard és molt personal i reconeixible. Sorpren ja per la seua solidessa ja als 20 anys i per l'utilització del blanc i el negre purs i la línia ben definida, com les historietes del seu admirat Daniel Torres.Gerard, a més, es va dedicar a editar fanzines en el pitjor moment del còmic nacional, donant l'oportunitat de publicar a gran quantitat d'artistes del medi.

Una de les seues obres. Gerard Miquel.

Amb els anys, i la dedicació a la il·lustració més que al còmic, el seu estil es veu influenciat pels dibuixos dels 50 i els 60 que tant agraden als il·lustradors de la seua generació. Formalment, Gerard esdevé amb el temps un artista més minimalista, dibuixant només les línies claus del dibuix, i eliminant tot allò accessori. Però, en lloc de resultar fred, dona vida als seus dissenys amb recursos que coneix bé del còmic, com l'expressivitat dels personatges, el moviment i l'utilització de colors plans i saturats.

Des que vaig conèixer a Gerard Miquel (jo tenia 13 anys) sempre ho vaig veure més com un mestre, algú de qui aprendre tant, que com un amic. Sempre em va tractar bé, amb el seu inconfusible somriure. Em va donar l'oportunitat de col·laborar, sent encara un nen, en els seus fanzines.

Periòdicament ens trobàvem en algun esdeveniment de còmic o il·lustració i ens posàvem al dia. L'última vegada, dues setmanes abans del confinament. Ell signava exemplars de la seva novel·la gràfica en el Saló de València. Ens saludem de forma còmplice, com sempre. Un any després, li van diagnosticar una malaltia tan cruel i fulminant, que ens ha privat de la seva presència per sempre.