Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bassot i Escola Valenciana anuncien un homenatge a Agulló en Burjassot

Llancen una campanya de micromecenatge per a recaptar diners per a les distintes activitats

Mural per la tolerància en una de les entrades a Burjassot. | V. RUIZ

«No et limites a contemplar / aquestes hores que ara vénen, / baixa al carrer i participa. / No podran res davant d’un poble / unit, alegre i combatiu». Estos versos del poeta Estellés formen part del cartell amb què l’Associació Cultural Bassot de Burjassot –estació número 6 de la ruta del «cronista de meravelles»–, en col·laboració amb la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord-Escola Valenciana, la Universitat de València i col·lectius afins a la lluita contra els delictes d’odi, acaba de llançar dins d’una campanya de micromecenatge per a poder realitzar pròximament distintes activitats en homenatge a Guillem Agulló i Salvador en el XXVIII aniversari del seu assassinat a mans de la intolerància.

Amb el lema «Guillem, nosaltres no t’oblidem», els responsables d’este projecte ja es troben immersos en «l’organització d’una sèrie d’actes culturals que perduren en el temps per a mantindre vives la memòria i la lluita de Guillem i alhora combatre el feixisme i el racisme que assolen els nostres carrers».

Entre les activitats proposades destaca un concert d’homenatge a Guillem, amb la participació de diversos artistes del panorama actual valencià, dotant-lo de projeccions audiovisuals. Segons fonts de Bassot, «el cantautor Pau Alabajos ja ha confirmat la seua presència». Així mateix s’ha previst la creació d’un club de lectura que aspira a regularitzar-se a través de «convocatòries periòdiques d’aproximadament un mes». La primera cita arrancarà amb la novel·la documental «Guillem» de Núria Cadenes.

A més, per a les concentracions commemoratives en la plaça de l’Ajuntament de Burjassot de cada 11 d’abril –data de l’assassinat de Guillem Agulló–, s’espera «incrementar la participació de grups que representen béns d’interés cultural valencians com els de música i dansa tradicionals i colles muixerangueres».

El valencià com a vehicle

L’idioma vehicular del projecte «Guillem, nosaltres no t’obliden» serà el valencià en tos els àmbits. Així les actuacions artístiques, les intervencions en els actes, els llibres escollits per al club de lectura, els cartells, la difusió i la resta de recursos per a l’homenatge al jove activista «es desenrotllaran en esta llengua amb la finalitat de fomentar-ne l’ús». A més totes les activitats s’esdevindran a Burjassot. «L’elecció d’este municipi de l’Horta està motivada principalment per tractar-se del poble natal de Guillem Agulló», explicaren des de l’organització.

Compartir el artículo

stats