Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia licita la millora del servei de neteja d’espais verds i platges

El ple de la corporació també va aprovar la regularització de vehicles en la dàrsena de Port Saplaya i el foment d’ajudes als joves

L’Ajuntament d’Alboraia ha donat llum verda a la licitació per a la nova contractació del servei de neteja i manteniment dels espais verds i el de platges i desembocadures de séquies. Amb els vots a favor de PSOE, Esquerra Unida i Partit Popular i les abstencions de la resta de grups amb representació en el ple, s’han millorat en general les condicions dels serveis.

Entre les millores, està la incorporació d’un camió cistella durant tot l’any per a atendre urgències i millorar els treballs de poda o una partida de compra de vegetació que es complementa amb un programa específic de reposició d’arbres. A les platges s’augmenta el servei i s’afigen dos tractors a les labors de neteja de les platges.

Amb els mateixos vots, es va aprovar la licitació del contracte del servei de neteja d’edificis municipals. La millora inclou més hores i maquinària per a atendre col·legis i centres esportius, recollint els augments d’hores que es van implantar a causa de la covid-19 i que es mantindran en gran part després de la pandèmia.

En la sessió, Ciutadans va presentar dues mocions que es van elevar a institucional. La primera, relativa a la senyalització de la dàrsena de Port Saplaya amb la finalitat de fomentar la convivència ciutadana, indicant que s’eviten vehicles per la dàrsena com a bicicletes, patinets o motos.

La segona busca sol·licitar al Govern d’Espanya més ajuda als joves per ser un dels sectors més castigats per les últimes crisis econòmiques i que troben dificultats per a accedir a una ocupació estable, independitzar-se o adquirir un habitatge, siga en lloguer o en propietat.

Per part del grup Compromís es va presentar una moció per a acordar amb el Consell Agrari la realització de mercats agrícoles a Alboraia i altra sobre la liberalització de les patents de les vacunes de la covid-19, com ja va informar Levante-EMV, que va tirar avant amb els vots de Compromís, Ciutadans i IU i l’abstenció del PSOE.

Finalment el Ple Municipal, a proposta d’IU, va fer una declaració institucional de condemna de les amenaces de mort rebudes per diverses personalitats polítiques.

Seguidament, l’alcalde Miguel Chavarría va donar compte al Ple de diverses mesures dutes a terme durant l’últim mes, com els pagaments efectuats de les ajudes del Pla Resistir al comerç local.

Compartir el artículo

stats