Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Familiars de Chocolates Valero visiten les màquines exposades a Burjassot

Donaren peces i objectes de l’antic obrador de la xocolateria i algunes s’han col·locat en la redona de la plaça Sant Joan de Ribera

Visita de la filla i el nét de Francisco Valero, amb l’alcalde, a l’emplaçament de les peces. | V.R.S.

Membres de la família Valero, que donà a l’ajuntament la maquinària i objectes de l’històric obrador de «Chocolates Valero», visitaren Burjassot per a vore dos peces que, des de principis d’abril, resplendixen com a ‘escultures’ en la rotonda de la plaça Sant Joan de Ribera, saludant a veïns i visitants. L’alcalde, Rafa García, i el regidor de Patrimoni, Javier Naharros, acompanyaren a Manuela Valero i el seu fill Antonio, filla i nét del fundador de la fàbrica i tenda de xocolate, Francisco Valero, al jardí de la rotonda i en un acte simbòlic els agraïren el «gest amb esta ciutat» per la donació del material, un conjunt de records (dignes d’un museu d’etnografia) tan lligats a la història recent del comerç i l’artesania en la Ciutat de les Sitges.

Chocolates Valero es fundà a inicis dels anys 40 del segle XX i a principis dels 90 acabava els seu trajecte. La família Valero expressà el seu agraïment al consistori per «mostrar al món el llegat de l’obrador».

Abans de l’acte, la Brigada Municipal d’Obres col·locà entre les dos màquines xocolateres un panell explicatiu. L’exposició de la resta d’objectes conservats de l’antic taller (documentació, motles, torradores, paquets i utensilis en general) està «prevista per a un futur pròxim en dependències municipals», talment com anuncià l’ajuntament després d’adquirir el llegat.

Compartir el artículo

stats