L’Ajuntament d’Alboraia ha posat en marxa la campanya «Hola vida!» per a introduir el contenidor de matèria orgánica, el de color marró, i fomentar el seu ús en la població. La nova iniciativa de conscienciació mediambiental arranca en la Patacona amb missatges a les faroles que presenten al nou quint contenidor i posen en valor els beneficis de separar els residus de la cuina per produir compost i donar nova vida.

En la campanya, queda patent que el 40% de del fem que produïm en els domicilis són restes de menjar i plantes i, per tant orgànic. «Si es separa correctament, pot convertir-se en abono natural o biogás», indiquen en el consistori.

A banda de les faroles, la campanya per a incentivar el reciclatge de fem orgànic compta amb diferents accions d’informació i educació ambiental pel carrer com repartiment de pots de recollida d’orgànica, un marcapàgines de paper plantable, pegatines per a les bicicletes de menuts i adults, polseres i una novedosa aplicació mòbil. «Hola vida!» és una iniciativa de sensibilització que pretén arribar a tots els habitants del municipi de l’Horta Nord.

El dia 11 de juny Alboraia estrenà, en una 1ª fasea a la Patacona, el quint contenidor en els carrers i places i Hola vida! prepara el camí per a la seua arribada perquè la població entenga com d’important és reciclar el fem que produïm en la cuina i el jardí.

Noves tecnologies

L’Ajuntament d’Alboraia ha apostat per la tecnologia i la gamificació per a arribar als ciutadans. A través de l’app que es descarrega amb un codi QR present en tots els elements de la campanya pretén que la campanya seguisca viva en el temps i els usuaris aprenguen a poc a poc a través d’un divertit qüestionari com aconseguir una ciutat més neta i sostenible.

Les preguntes i respostes a este quizz es poden compartir per xarxes socials i les persones que hagen participat podran recollir la pulsera «Hola vida!» que acredita que és un ciutadà que es preocupa per fer les coses bé i per la sostenibilitat i la neteja d’Alboraia. La originalitat de l’app radica en què ensenya, motiva i genera conversacions al voltant del món del reciclatge.