Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Silla, Bonrepòs i Rafelbunyol fan les seues instal·lacions més eficients

Els plans de la Diputació de València han permés colocar plaques solars, canviar les llums i substituir les finestres per altres aïllants

Obres en el conservatori de Silla. | A.S.

El desconfinament de la cultura no sols aporta novetats en les programacions que ofereixen els pobles sinò també millones i reformes en les instal·lacions, per a fer-les més eficients.

És el cas de Silla, on estan en marxa obres de millora energètica i aïllament tèrmic i acústic al Conservatori Professional Municipal de Música. Aquesta intervenció inclou la substitució de tota la fusteria i envidrament exterior, i la retirada de l’aplacat de pedra existent en tota la planta baixa pel perill de caiguda que representa, substituint-lo per un revestiment de monocapa en color.

A més, en el projecte es preveu la supressió de les barreres arquitectòniques, actuant en l’accessibilitat de l’entrada i la col·locació d’un doble passamans a l’escala. També s’actuarà en la impermeabilització i pavimentació de tots els balcons de la planta primera per reforçar la seua estanquitat davant de les pluges. Aquest projecte te una inversió municipal prevista de 57.721,95 euros, subvencionada pel Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals de la Diputació de València.

D’altra banda, l’edifici de la Casa de la Cultura de Bonrepòs i Mirambell es proveeix amb energia renovable gràcies a la recent instal·lació de plaques solars, enuna intervenció finançada amb una subvenció de la Diputació de València. Amb aquesta instal·lació tots els edificis municipals compten amb d’energia renovable, sumant una inversió total que supera els 20.600 euros.

I en Rafelbunyol, l’ajuntameny ha procedit a la substitució de la il·luminació de la sala de concerts de l’Auditori amb una inversió de més de 18.000 euros del Pla d’Inversions de la Diputació. Una instal·lació de lluminàries específiques per aquest tipus de sala que no sols millora la llum sinó que, a més, permet un estalvi energètic.

La regidoria d’Obres Públiques començà, a principis d’any, un pla d’actualització i manteniment de les instal·lacions culturals.

Compartir el artículo

stats