Els xiquets i xiquetes de Rafelbunyol viuen des d’aquesta setmana en una Ciutat Amiga de la Infància, gràcies a la certificació atorgada per Unicef a la localitat. Un reconeixement que sols han aconseguit set noves poblacions de la Comunitat Valenciana, sent Rafelbunyol l’única nova incorporació de l’Horta Nord en aconseguir aquesta certificació.

Des de 2019, l’Ajuntament ha treballat per reunir els requisits, organismes i plans d’actuació per a obtenir aquest reconeixement què busca millorar les condicions de vida d’infants i adolescents a través de la implementació de polítiques que garantisquen el seu desenvolupament integral.

«La inclusió de l’opinió de la infància en la presa de decisions i la creació d’espais on puguen exercir els seus drets, constitueix una important eina de prevenció de la vulnerabilitat i la integració social dels xiquets i xiquetes. Per això, ens hem implicat al màxim en aconseguir aquest reconeixement», afirma Rosa Azor, regidora d’Infància i Joventut.

«Amb l’objectiu que la infància i l’adolescència del nostre municipi tinga la millor qualitat de vida possible i els màxims recursos al seu abast, aquesta certificació és el punt d’eixida per a posar en marxa totes les accions previstes al Pla d’Infància. Continuem així avançant en els objectius de l’agenda 2030 i el compliment dels ODS» destaca Fran López, alcalde de la localitat.

Ser Ciutat Amiga de la Infància remarca el compromís del consistori de millorar les polítiques municipals dels drets de la infància i reconeix el seu protagonisme a l’agenda política i el seu dret a ser escoltats i escoltades.