Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’obra «Iaia, tu tens sexe?» triomfa en Escénia 2021

El Premi Popular de la XIX edició de la Mostra de Teatre Novell de Foios fou per a «200.000 dones» de la companyia Càndida

«Iaia, tu tens sexe?» fue la guanyadora dels 2.500 € del Premi del Jurat. | A.F.

Dissabte passat finalitzava la dinovena edició d’Escènia, la Mostra de Teatre Novell que any rere any acull Foios. Una edició que, malgrat les restriccions establides, s’ha desenvolupat amb total normalitat i ha tingut, com és habitual, una gran acollida per part del públic.

En la present edició s’han repartit quatre premis entre tres companyies: El Premi del Jurat, dotat amb 2.500 euros, ha sigut per a «Iaia, tu tens sexe?» d’Unaovarias; l’Esment Especial del Jurat, dotat amb 1.000 euros, ha sigut per a «200.000 dones» de CIA. Càndida; el Primer Premi Popular, dotat amb 2.500 euros, ha sigut també per a «200.000 dones»’ i el Segon Premi Popular dotat amb 1.000 euros, ha sigut per a «Sobrepassades»de Triapasó.

Completaven la programació d’aquesta edició l’obra «Reines» de Foios Escola de Teatre, «Passeig per la vida» de Foios Escola de Teatre, «El amor de mi ahora» d’Almor Movimiento i «Roda» de Marea Danza.

Tal com reconeix Juan José Civera, regidor de Cultura, «el nivell ha sigut molt bo. Les quatre obres a concurs han sigut molt valorades pel públic, han tingut una molt bona acceptació. Va ser molt difícil triar per part del jurat i del públic als grups guanyadors, ja que les diferències en la puntuació eren per dècimes. Això significa que han sigut actuacions de qualitat».

Amb el lliurament de premis, que va tindre lloc el dissabte en el Passeig de l’Albereda, Escènia encara ja l’edició de 2022, que serà molt especial en tractar-se del seu XX aniversari. Referent a això, Civera avança la intenció de «llançar un llibre resum d’aquestes edicions i un vídeo commemoratiu».

Compartir el artículo

stats