Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

José María Martínez cautiva con «Jazz en blanco ynegro»

La mostra de 34 obres realitzades amb la tècnica de la tinta xinesa amb plomí, estará fins al 27 d’agost en Paterna

L’artista amb la seus obra. | A.P.

L’artista amb la seus obra. | A.P.

El Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna acull des d’aquesta setmana, i fins al pròxim 22 d’agost, «Jazz en blanco y negro», una enlluernadora mostra de treballs realitzats amb la tècnica de tinta xinesa amb plomí obra de l’artista paterner José María Martínez Santamaría .

La mostra està composta per 34 dibuixos que recreen escenes de jazz i que s’han obtingut a partir de velles fotografies en blanc i negre en què l’autor aconsegueix captivar l’atenció de el públic destacant els elements més importants, ajudant-se d’un fons acrílic de « fum negre» .

Tal com ha explicat José María Martínez Santamaría «he intentat, d’una banda, transmetre a través dels gestos, el delit i la passió dels / les artistes, però també a través de les mans, la tensió i el mestratge que requereix la interpretació d’una música com el jazz, intentant evocar la música a través dels dibuixos». En les obres estan presents figures consagrades i grans dives de jazz com Miles Davis, John Coltrane, Bill Evans, Sarah Vaughan, Betty Carter y la gran Billie Holiday.

Aquesta, la seua tercera exposició, podrà visitar-te a la Sala Josep Herrero «Jeroni» del Gran Teatre de Paterna fins al 27 d’agost en horari de matí, de 11 a 14 hores i de vesprada, de 18 a 21 hores. .

Compartir el artículo

stats