Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia organitza el seu primer concurs literari

El concurs, amb modalitats en narrativa i poesia, busca fomentar la creació i la difusió literària

Façana de l’Ajuntament d’Alboraia. | A.A.

L’Ajuntament d’Alboraia ha posat en marxaels primers premis literaris del municipi amb l’objectiu de promoure la cultura en tots els seus àmbits.

D’aquesta manera, els premis es dividiran en dues modalitats de caràcter general: narrativa i poesia. A més, en cadascuna s’establirà un premi d’autoria local, que no podran recaure en la mateixa persona. D’altra banda, les persones que participen només podran presentar una obra en cada modalitat.

Així mateix, el certamen compta amb una sèrie de requisits per a poder presentar les creacions literaries. Les obres hauran de ser originals i inèdites, el tema podrà ser lliure i es podrà utilitzar indistintament les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

D’una banda, en la modalitat de narrativa, les obres hauran de tindre una extensió mínima de 20.000 caràcters i màxima de 30.000, espais inclosos. D’altra banda, en la modalitat de poesia, l’extensió tindrà un mínim de 50 versos i un màxim de 100 versos, de mètrica i rima lliure o regular, sense interlineat, en un poema o un conjunt de poemes de tema comú. Cada modalitat tindrà només un premi amb una dotació econòmica de 1.000 euros. També hi haurà un únic premi especial per al millor treball presentat en cada modalitat per un autor o autora local de 300 euros.

Així mateix, la presentació de les obres anirà acompanyada d’un pseudònim, sense cap referència a l’autoria.

El termini per a inscriure’s ja està obert en la seu electrònica del consistori i conclourà el 30 de setembre de 2021. D’altra banda, el lliurament públic del premi serà el 5 de novembre d’aquest any.

Compartir el artículo

stats