Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Necrològica

El saxofonista de Maita Vende Ca

Luis Mengod, en una actuació. | L-EMV

Luis Enrique Mengod Lozano va nàixer i viure la seua infantesa al Castell d’Alaquàs, on els seus pares estaven com a guardes del monument. Allà, veient els assajos de la banda, va decidir que seria músic. Així ho contava ell mateix fa poc en una entrevista:

«Recorde quan la banda assajava al pati del Castell els dissabtes al matí, jo tindria uns sis anys, i no em perdia ni un assaig, seia al peu d’una columna amb la meua gata ‘Linda’ abraçada i em quedava embobat escoltant i mirant als músics. Recorde que als timbals tocava un dels fills de Vicent Sanchis o ell mateix i a un que tocava el contrabaix i tenia un dent d’or molt evident i les celles molt poblades. Assajaven, crec que ‘Los Preludios’ de Franz Liszt i venia a dirigir el director de la Unitat de música de Aviació en Madrid Don Manuel Gómez de Arriba , que estava cassat amb una alaquasera que vivia al carrer Major».

Va estudiar llenguatge musical i requint amb Paco Ferris «pipa» i va entrar a formar part de la banda sent encara un xiquet.

Prompte va destacar i va fer carrera com a músic militar aprovant les oposicions com a caporal músic a la Música d’Infanteria de Badajoz en 1969, on arribà a ser sergent en 1981. En 1985 va ascendir a sergent primer músic i va ser destinat a Tarragona, quatre anys després era novament ascendit a Brigada música en la Legió de Màlaga.

Des de 1999 formava part com a sotstinent al Terç Sud d’Infanteria de Marina, on va arribar a la gradació de Sotsoficial major i tinent en la reserva.

Compaginava el seu treball com a músic militar amb altres estils tan diferents com el jazz i el flamenc, formant part del popular grup «Maita vende ca» amb el saxòfon, instrument que també dominava. A més, va exercir com a productor musical d’alguns grups novells de Cadis.

Malgrat que els últims anys no vivia a Alaquàs, va participar amb la nostra banda en tots els certàmens i en el viatge a la ciutat italiana de Cremona de 2009, agermanada amb Alaquàs.

Trobarem a faltar el seu saber musical i la seua alegria contagiosa. DEP.

Compartir el artículo

stats