Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia fomenta la inclusivitat en la seua escola de surf

La primera escola d’estiu de surf inclusiu a les platges d’Alboraia compta amb uns 100 infants per setmana

Un instructor amb el seu alumne durant una jornada de l’escola d’estiu a Alboraia. | A.A.

Un instructor amb el seu alumne durant una jornada de l’escola d’estiu a Alboraia. | A.A.

Una mitjana de 100 xiquets i xiquetes per setman gaudeixen de la mar i la platja de la Patacona des del 28 de juny fins al 3 de setembre de la mà de la primera escola d’estiu de surf inclusiu que es duu a terme a les platges del municipi d’Alboraia.

Aquesta iniciativa es possible gràcies a la unió de l’escola de surf d’Alboraia, Mediterranean Surf School, amb l’ONG Kind Surf, organització sense anime de lucre que té com a objectiu principal ajudar a xiquets i xiquetes amb alguna mena de diversitat funcional i/o en risc d’exclusió social a través del surf i l’educació ambiental.

D’aquesta manera, Mediterranean Surf ha tornat a apostar per la incluisivitat a través d’una activitat que naix com a resposta a les necessitats reals de tantes famílies després de passar pel programa de continuïtat o les activitats grupals que Kind Surf du a terme junt a l’escola d’estiu a València.

Aquestes activitats de continuïtat, en les quals s’adapten les sessions a cada persona, segons les seues necessitats, es desenvolupen durant tot l’any, d’abril a juny i de setembre a novembre. Segons l’organització, posen de manifest «els beneficis enormes que el surf terapèutic té sobre les seues vides».

Així doncs, en aquesta experiència els menors conviuen i comparteixen grups i instructors independentment de les seues capacitats el que suposa avantatges aconseguits per tots els participants físics i també emocionals i personals, tenint un impacte social i educacional evident. A més, Kind Surf compta amb una sèrie de beques que es poden consultar a la seua pàgina web.

Compartir el artículo

stats