L’itinerari ciclista i de vianants de la CV-403, que uneix Torrent i Alaquàs, tindrà nous arbres. Si les condicions tècniques ho permeten, es plantaran arbres en quatre punts d’aquesta senda, segons va assegurar la direcció general d’Obres Públiques, com a resposta a la petició de l’aliança «Serà Horta Sud 2030», que aglutina a associacions, institucions públiques i empreses de la comarca metropolitana.

Concretament, els nous arbres se situaran a la cantonada nord-est de la rotonda d’enllaç de la CV-403 amb la CV-36, on s’estan executant els treballs de les obres del nou pont sobre el barranc de Xiva, i en tres punts de la rotonda de connexió de la CV-4035 amb la CV-410. En aquests darrers emplaçaments, no obstant, la plantació vindrà condicionada per la viabilitat tècnica, al trobar-se situats en un entorn amb diversos serveis enterrats, com ara conduccions de reg, línies elèctriques o vies de l’AVE entre d’altres.

Igualment, al no existir més punts de sòl públic en la ruta on siga viable plantar arbres, la Obres Públiques obre la possibilitat de plantar-ne més si els ajuntaments afectats (als quals es traslladarà l’informe) poden gestionar la posada a disposició pública de terrenys adequats que són de propietat privada.

Pels col·lectius integrants de Serà Horta Sud 2030, la resposta de la direcció general suposa una «gran notícia» i un «nou pas cap a unes ciutats més verdes, netes i sostenibles», com també «cap a una nova forma de fer política en la qual es tenen en compte les aportacions de les associacions». A més, destaquen la importància que tindrà per afavorir a la mobilitat sostenible «en un context d’emergència climàtica», ja que «un carril bici sense zones d’ombra fa molt difícil canviar els hàbits de mobilitat» i «limita la seua utilització a un ús lúdic». Serà Horta Sud destaca iniciatives com els nous trams de carril bici en Alaquàs o en el Camí Reial.