Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Fundació Horta Sud rep a Fundacions Comunitàries espanyoles i internacionals

El Museu Comarcal acull el primer seminari presencial

Els assistents al seminari, a l’entrada del Museu Comarcal. | FHS

La Fundació Horta Sud ha sigut l’amfitriona del primer seminari presencial del programa d’acompanyament a fundacions comunitàries de l’Associació Espanyola de Fundacions (AEF), que compta amb més de 800 fundacions associades. En la jornada celebrada en el Museu Comarcal de l’Horta Sud, a Torrent, han assistit representants de fundacions comunitàries com la Fundació Cívica Oreneta del Vallès (Catalunya), Mas de Noguera i Fundació Novessendes (Castelló), Comunalia (Mèxic) i les entitats organitzadora i amfitriona, AEF i Fundació Horta Sud, a més de diferents fundacions associades que han seguit la jornada en streaming.

Un moment de la primera jornada del primer seminari del programa d’acompanyament. | FHS

La trobada s’emmarca en el programa de suport i acompanyament per a la creació de fundacions comunitàries impulsat per l’AEF, i que agrupa tant a fundacions que ja són comunitàries com a unes altres que estan treballant per a ser-ho.

Les fundacions comunitàries es distingeixen de la resta de fundacions per complir amb una sèrie de requisits, com el treball per a millorar la vida de les persones en un àmbit geogràfic local, parar atenció a una gran diversitat de temes, tindre com a missió concedir suport financer a altres entitats sense ànim de lucre per a abordar les necessitats i oportunitats de la seua comunitat, estar dirigits per patronats independents i diversos que representen a tota la seua comunitat, etc.

Segona jornada a Betxí

El primer dia de la jornada, que segueix hui a Betxí, va començar a les 16.30 h amb una exposició de l’estudi del cas de la Fundació Horta Sud, la fundació comunitària més antiga d’Espanya, i que, segons la Directora de Relacions Internacionals i Fundacions Comunitàries de l’AEF, Rosa Gallego, «és un exemple a seguir per a totes les fundacions, per la seua història, el seu recorregut i el seu arrelament en el territori» i, per això, «un lloc perfecte per a iniciar les trobades presencials del programa». Justament a això ha respost Imma López, presidenta de la Fundació Horta Sud, qui va voler agrair a l’AEF que pensara en la Fundació Horta Sud per a acollir el primer seminari i a la resta de fundacions per a assistir.

En la mateixa línia, la directora de la Fundació Novessendes, Esther Paulo, destacà la importància de teixir sinergies entre les fundacions comunitàries i d’ajudar, entre totes les fundacions més experimentades, a aquelles que tracten de ser-ho.

Finalment, el representant de Comunalia (Mèxic), Agustín Landa, posà sobre la taula la importància d’aconseguir interpel·lar a les empreses perquè se senten partícips de l’acció de les fundacions comunitàries i seguisquen l’exemple d’empreses com Caixa Popular o Grup Ugarte, col·laboradores de la Fundació Horta Sud i presents en el diàleg.

Per a acabar la sessió, l’expert Adolfo Chautón va impartir una sessió telemàtica sobre la necessitat de comprendre les oportunitats que tenen les fundacions, posant especial èmfasi en la consecució dels ODS, l’impacte social i els valors.

Compartir el artículo

stats