Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ofrenes i dinars de germanor en els moros i cristians de Torrent i Paterna

Les agrupacions festeres de les principals ciutats de la comarca ultimen el programa d’actes del 9 d’Octubre

Filades i comparses de Torrent i Paterna es preparen ja per a eixir al carrer durant el cap de setmana del 9 d’octubre amb un programa reduït i adaptat a la pandèmia que, no obstant això, permetrà visibilitzar aquesta festa.

En Torrent, el programa començarà el dia 8 a les 19 hores amb l’ofrena a la parròquia de l’Assumpció de la Nostra Senyora, a la que seguirà a les 20,30 hores el pregó des de la Torre. A continuació, se celebrarà el «sopar del fester» amb música valenciana, en els voltants de la Torre.

En la jornada del 9 d’octubre, celebració del dia dels valencians, a les 11,30 hores hi haurà una «entrada falsa» de comparses i fiades des dels voltants de Monte-Sion fins a la Torre. En eixa jornada, els col·lectius tindran la vesprada lliure per a fer les seues activitats en casernes i kàbiles.

Dinar homenatge

Finalment, la capital de l’Horta Sud culminarà el programa amb un «dinar homenatge al fester» que tindrà lloc en l’Àgora del Parc Central a les 14 hores, amb acompanyament també de música festera. I a les 16 hores, en eixe emplaçament, hi haurà un monòleg.

Amb el programa, l’Associació de Moros i Cristians de Torrent evita els actes de grans concentracions com era la gran entrada, però manté alguns elements de la tradició i possibilita la retrobada del col·lectiu.

En Paterna, la federació Intercomparses, que presideix maria Ángeles Salvador, les activitats comencen el dissabte 9 d’Octubre amb l’Entraeta de Moros i Cristians a les 19 hores. En finalitzar, l’escenificarà l’Entrega de Paterna al Rei En Jaume I. en la plaça Enginyer Castells, com és tradició. Eixa nit, hi haurà sopar en les distintes comparses i kàbiles distribuïdes per la ciutat.

Per al diumenge, dia 10 d’octubre, s’ha programat a les 11 hores una ofrena als patrons en l’església de Sant Pere Apòstol, seguida d’un dinar popular a base d’arròs amb fesols i naps, que tindrà lloc en el col·legi públic Clara Campoamor

Compartir el artículo

stats