Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Joaquín Checa inaugura la seua exposició de pintura en Bonrepòs

Els fons recaptats per la venda de les obres aniran destinats a ajudar a l’associació Aspanion

Inauguració de la mostra. | A.B.M.

La sala d’exposicions del Centre Cívic de Bonrepòs i Mirambell va acollir la inauguració de l’exposició del pintor Joaquín Checa, a la qual van acudir desenes de persones. En l’acte van ser presents l’alcaldessa, Raquel Ramiro, el regidor de Benestar Social, Jesús Raga, i la regidora de Comunicació, Mª Carmen Laso.

Els fons recaptats per la venda de les obres aniran destinats a l’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion), una ONG amb la qual l’Ajuntament porta col·laborant des de fa anys.

Autodidacta des dels 7 anys

Checa és un pintor autodidacta que es va iniciar de xiquet en la pintura gràcies a un veí. Des de ben xicotet, amb només set anys d’edat, dibuixava en un bloc per a la seua professora. Malgrat el seu talent, Checa no va poder assistir a l’escola de Belles Arts, ja que procedia d’una família humil.

Segons Checa, als 10 anys va començar a experimentar amb els seus propis olis i als 15 la seua activitat professional en el sector automobilístic, el va portar a compaginar estudis i treballs, però sense oblidar la seua afició. «Tota la meua vida he sigut autodidacta de la pintura, però ara és quan puc desenvolupar totes les meues inquietuds artístiques de manera plena»,explica als seus 63 anys.

La mostra de pintura podrà visitar-se fins al 13 d’octubre en el Centre Cívic. L’horari de visites és de 10 a 13 hores, i del 4 a l’11 d’octubre també obrir de 16.30 a 20.

Compartir el artículo

stats