L’Ajuntament de Quart de Poblet inaugura el pròxim cap de setmana el seu Museu Virtual amb unes jornades que permetran reflexionar sobre memòria democràtica, gestió cultural, museus i patrimoni local. El portal web del Museu Virtual de Quart de Poblet (https://museuquartdepoblet.org/) es posarà en funcionament divendres, 1 d’octubre, després de més de dos anys de treball de la regidoria de Cultura i Patrimoni Local,encapçalada per la regidora Cristina Mora.

Les jornades inaugurals del Museu Virtual de Quart de Poblet tindran lloc al Centre Cultural El Casino i estaran obertes a la ciutadania fins a completar l’aforament. Divendres, 1 d’octubre, a partir de les 19 hores, hi haurà un acte de presentació del projecte museològic, a càrrec del personal tècnic i professional, així com de les autoritats institucionals implicades, i dissabte, 2 d’octubre, se celebraran dues taules redones a partir de les 10.30 hores.

La iniciativa del Museu Virtual de Quart de Poblet s’inicià en febrer de 2019 amb la finalitat de generar un entorn virtual que posara en valor i difonguera el patrimoni local i la col·lecció etnològica del municipi, que compta amb quasi 2.000 peces catalogades i 4.000 fotografies, en un 90% gràcies a la participació i la implicació de veïns, veïnes i associacions locals.

El projecte museològic també ha sigut possible gràcies al cofinançament al 50 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Dusi.