Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Moncada es converteix en un mercat medieval pel 9 d’Octubre

El consistori homenatjarà a les forces i cossos de seguretat i a Protecció Civil per la seua responsabilitat front a la pandèmia

Moncada acull el mercat medieval fins diumenge. | A. M.

L’Ajuntament de Moncada ha preparat una programació especial amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Del 8 al 10 d’octubre, els veïns i veïnes gaudiran de diverses activitats per a tots els públics en diferents espais públics.

Els actes començaran el divendres 8 d’octubre a les 18 hores. El Mercat Vell serà l’escenari d’un acte institucional d’homenatge a les forces i cossos de seguretat (Guàrdia Civil, Policia Militar i Policia Local), així com als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, com a reconeixement a la seua «solidaritat, implicació i responsabilitat front a la pandèmia de la Covid-19», tal i com ha expressat l’alcaldessa de la localitat, Amparo Orts. «Farem entrega de condecoracions a totes aquestes unitats, que han vetllat i treballat de valent per a mantenir l’ordre i el benestar en la nostra ciutat, davant una situació tan complicada com la que hem viscut en aquestos últims mesos», ha explicat, i ha afegit que l’agraïment de l’Ajuntament «és el de tots els moncadins i moncadines, que de segur valoren l’esforç extra que ha comportat la pandèmia per a aquestos professionals».

El mateix dia, a las 19 hores, s’inaugurarà en l’avinguda de la Mediterrània un Mercat Medieval, que estarà obert fins al diumenge dia 10. Així, diferents llocs de productes tradicionals, música i animació donaran vida a l’avinguda durant tot el cap de setmana. A més, la plaça de Sant Jaume acollirà el divendres a les 23 hores l’espectacle musical «Acrobatic Dance».

«Torna la llum»,

El dissabte continuarà el Mercat Medieval i a les 22 hores de la nit tindrà lloc un macroespectacle pirotècnic sota el títol «Torna la llum», en l’avinguda Daniel Comboni (junt a l’Ermita de Santa Bàrbara). Els actes finalitzaran el diumenge amb l’ultima jornada del Mercat Medieval.

«Volem que tots els veïns i veïnes isquen este cap de setmana al carrer a gaudir de tota la programació que hem preparat, perquè és moment de retrobar-nos amb la nostra cultura i els nostres arrels, amb responsabilitat i civisme», ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Orts.

«La festa de tots els valencians i valencianes és un moment perfecte per a recuperar els ànims i començar eixa anhelada nova normalitat que, tots a una, sabrem respectar», ha conclòs.

Compartir el artículo

stats