L’ajuntament d’Alfara del Patriarca ha posat en marxa una campanya de control dels gats urbans i voluntariat de les colònies felines. Els voluntaris rebran formació específica i un carnet que els acredite com a tal. A més es demana la col·laboració del veïnat per a la donació de mantes, menjar, joguets, i tota classe de material que puguen necessitar aquests animals.

Fins al moment el municipi disposa d’una colònia amb una trentena de felins, tots ells esterilitzats i es crearan nous espais per a la seua protecció, al mateix temps que s’eliminen les possibles molèsties produïdes per alguns gats de carrer. També s’està fomentant l’adopció a través de la protectora Modepran, i ja hi ha gats que han trobat una família on viure.

Sonia Rodado, regidora de Comunicació, explica que la convivència entre persones i gats de carrer no sempre és fàcil i, a vegades, es generen conflictes, «per això és important tindre les colònies controlades, es millora la salut dels animals, la seua qualitat de vida, i no transmeten malalties». Cal recordar a més que els felins mantenen baix control als rosegadors.