Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Set dones copen els premis de Literatura Breu de Mislata

Els guardons de les categories absolutes tenen una dotació de 500 euros mentre que els de les seccions locals consten de 300 euros

Lliurament de premis. | A.M.

«La literatura, així com qualsevol altra forma de creació, ens converteix en una ciutat més cohesionada, més sensible i sobretot més tolerant perquè obre les portes del pensament a llocs, personatges, experiències i circumstàncies que no coneixíem». Així es va expressar l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa en l’acte de lliurament de la XXVII edició dels Premis Juvenils de Literatura Breu, que enguany han copat dones.

El certamen lliura un total de set premis, dividits en diverses categories. En narrativa en castellà, el jurat ha seleccionat l’obra «La revelació dels records somnis» d’Ainhoa Tido. En narrativa en valencià, Elsa Rosell ha aconseguit el premi per la seva obra «Els propietaris del temps». Les modalitats de poesia van ser per a, en castellà, Lucia Plazas per «Retalls», i Nuria Molina i la seua obra «Carta al cavaller» en la modalitat en valencià. Tots aquests premis estan dotats amb 500 euros.

Els Premis Juvenils de Literatura Breu també reconeixen la participació del sector més joves de Mislata, amb un guardó específic per al municipi, la guanyadora del qual ha estat Alicia Soria per l’obra «Protocol 1938».

Autores locals

A més, el certamen inclou el premi Autor Jove per a participants d’entre 12 i 15 anys, que en aquesta edició ha guanyat l’obra «Sense rumb» de Nicoll Sánchez. Quant a l’última de les categories, la de Jurado Jove, el premi ha recaigut en Carla Agea per l’obra «Divuit». Aquests tres premis especials compten amb una dotació de 300 euros cadascun. Totes les obres es publicaran en un llibre.

L’acte, previst en l’Hort de Cendra, va haver de desplaçar-se al Centre Sociocultural La Fàbrica pel temps.

Compartir el artículo

stats