Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La diputació premia projectes de centres en Alaquàs i Quart

L’IES Fausti Barberà i el col·legi Sagrado Corazón han elaborat treballs de recuperació de la història

Premis a l’IES F.Barberà

La delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València ha entregat els premis «La memòria en l’educació» pertanyents a 2021 i 2020, l’edició dels quals no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia. Un total de sis instituts i dos col·legis de la província han vist reconeguda la seua implicació en l’estudi i la recuperació de la memòria històrica valenciana.

La diputació premia projectes de centres en Alaquàs i Quart V.S.L. Alaquàs

En l’edició de 2020 va resultar premiat l’institut Faustí Barberà d’Alaquàs, entre altres. I en la present edició, el reconeixement de la corporació provincial ha sigut per al col·legi Sagrado Corazón de Quart de Poblet, amés d’altres centres.

El projecte del col·legi Sagrado Corazón de Quart de Poblet porta per títol «Lliçons dels nostres iaios» i consistix en l’edició d’un llibre que recopila històries de persones del municipi que van viure la Guerra Civil espanyola, les diferents etapes del franquisme i la Transició perquè els alumnes de quart d’ESO comprenguen millor estos períodes històrics. L’últim dels centres premiats enguany és el col·legi. A Alaquàs, el projecte «La memòria dels dits» de l’IES Dr. Faustí Barberá ha sigut premiat per les seues narratives actuals sobre la postguerra i la repressió franquista.

Compartir el artículo

stats