Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Paiporta acull la sisena edició de Món de Contes

El festival de narració se celebrarà del 4 al 12 de novembre

Una de les lectures de la passada edició. | A.P.

Paiporta acollirà a partir del pròxim dijous, dia 4 de novembre, i fins al 12 de novembre, la sisena edició del seu festival de narració oral, Paiporta Món de Contes.

Després d’una cinquena edició en 2020 que va haver d’ajustar-se a les condicions i la normativa que marcava la pandèmia, amb un format més reduït i sense poder comptar amb país convidat, enguany el festival recupera el seu format tradicional, amb França com a país convidat.

«Des de Cultura celebrem poder tornar a convocar amb quasi plena normalitat aquest festival de narració tan vinculat a Paiporta. Enguany tenim una programació de gran qualitat i nivell, amb contadores i contadors de dilatada trajectòria i gran experiència. Els seus perfils diferenciats acostaran a tradicions orals i històries molt variades i interessants», explica la regidora de Cultura, Esther Torrijos.

Obrirà el festival José Manuel Garzón amb «Palabras para Miguel», un espectacle homenatge al poeta Miguel Hernández a través de la correspondència mantinguda amb la seua esposa, Josefina Manresa, al llarg de la seua vida. Serà dijous 4 de novembre a les 20 hores a l’Auditori Municipal. La cloenda anirà a càrrec de la veneçolana arrelada a Barcelona Isabela Méndez que, amb «Cuentos a flor de piel», divendres 12 a les 20.30 hores, a la Biblioteca Pública, farà un viatge que convida a acariciar la tradició oral amb contes que desfullarà amb l’ajuda del públic.

Una edició amb un fort caràcter de conscienciació i implicació social en la qual tindrà un paper central com a tema transversal la figura de la dona contadora d’històries. Amb «Las hijas del viento», de la francesa Brigitte Arnaudiés, s’acostarà al públic paiportí a les històries sobre llibertat de dones nòmades. Després de la sessió es donarà pas a un conte fòrum arran la mirada feminista dins del repertori narratiu tradicional. Serà dimarts 9 de novembre, a les 20.30 hores en la Biblioteca Pública.

Un altre tema de rellevància que abordarà el festival en la seua sisena edició serà la salut mental, amb una sessió de contes dedicada a l’autisme. Dimecres 10 de novembre, a l’Auditori Municipal, Marc Buléon, altre dels contadors convidats, abordarà amb ‘La geometría de los silencios’ aquesta qüestió, també a través d’un conte fòrum posterior en la que participarà la directora general de la Fundació Mira’m, Marisa Samblás.

Una altra de les novetats serà la jornada dedicada a contes per a bebés, que se celebra dissabte,dia 6 a les 11 hores en l’Auditori Municipal. «El Tendal», de Pàmpol Teatre, proposarà una experiència en què gaudiran tant bebés com acompanyants amb música, cançons o teatre d’ombres i objectes.

Compartir el artículo

stats