El festival de Narració oral Paiporta Món de Contes donava el seu tret d’eixida amb la sessió a càrrec de José Manuel Garzón dedicada al poeta alacantí Miguel Hernández.

L’Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquesta primera trobada de la sisena edició del festival que enguany compta amb França com a país convidat.

A la inauguració ha acudit l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat; la regidora de Cultura, Esther Torrijos; membres de la corporació municipal, així com el director del festival, Susu Benítez.

En paraules de l’alcaldessa, «és un èxit haver arribat a la sisena edició d’aquest festival. Aquesta és una edició especial després d’un any molt complicat. Però a Paiporta hem volgut continuar apostant per la cultura i per això enguany apostem per un programa molt complet: narradors i narradores de grandíssima qualitat i sessions pensades per a tota classe de públics, recuperant les nostres sessions per a escolars tan vinculades a Món de Contes».

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, es mostrava orgullosa d’estar al capdavant per primera vegada d’aquest festival. «Un festival que amb les seues narracions i històries ens obri les portes de la imaginació. Paiporta Món de Contes torna amb el seu format tradicional amb força i amb una edició molt transversal que abordarà temes molt interessants, com ara la figura de la dona contadora o malalties mentals com l’autisme».

Acompanyat per José Galiana al piano, Garzón ha acostat al públic paiportí a la correspondència que el poeta Miguel Hernández va intercanviar amb la seua esposa, Josefina Manresa, al llarg de la seua vida. Amb aquestes cartes oralitzades hem pogut conéixer millor la figura del poeta des d’un punt de vista humà, com a pare i espòs.

La transmissió oral d’històries i contes per a totes les edats continuarà a Paiporta hui, a l’Auditori Municipal, amb la doble sessió dedicada a públic de 0 a 3 anys; una sessió per a bebés que serà una de les novetats d’aquesta edició en la qual Pàmpol Teatre amb «El Tendal» proposarà una experiència en què gaudiran tant bebés com acompanyants amb música, cançons o teatre d’ombres.