Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Picassent col·labora amb Bolívia en la lluita contra la violència de gènere

La regidora d’Igualtat del consistori, Belén Bernat, ha viatjat fins a Sucre en el marc del projecte de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat

Belén Bernat, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Picassent, a Bolivia. | A.P.

«Creant cercles d’aprenentatge amb dones líders des de l’apoderament de representants polítiques» és el nom del projecte desenvolupat en Bolívia pel Fons Valencià per la Solidaritat en el qual participa l’Ajuntament de Picassent. La iniciativa está cofinançada per la Conselleria de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat de Democràtica de la Generalitat Valenciana i executada amb la col·laboració del Centro «Juana Azurduz».

Per tal motiu, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Picassent, Belén Bernat, va participar a Sucre en «l’Encontre Internacional de Dones en Acció Política», on va treballar conjuntament amb municipis de països del sud «per a enfortir la participació política i social de les dones, aconseguir la igualtat i eradicar la violència de gènere des del municipalisme».

L’ONGD boliviana contribueix, des de fa més de tres dècades, a l’empoderament polític, cultural, econòmic i social de dones de municipis dels països del sud, així com en la lluita contra la violència de gènere a més de reforçar, amb una incidència elevada, el lideratge de dones de Bolívia, L’Equador i El Salvador, i d’impulsar i consolidar, de manera ferma, polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere des de la participació política local i social als països del Sud.

D’aquesta manera, les línies d’actuació del projecte (del qual es beneficien de manera directa 145 lideresses d’organitzacions polítiques i socials, i de manera indirecta tot el seu entorn social i territorial) estan centrades en l’enfortiment de capacitats de les dones, l’establiment estratègies per a posar en el debat públic la realitat de l’exercici del dret a la participació política de les dones, i un intercanvi d’experiències i coneixements mitjançant un encontre internacional de dones de Bolívia, L’Equador, El Salvador i la Comunitat Valenciana, així com l’anàlisi de la realitat de la participació política de les dones en cada context geopolític.

El resultat d’estes línies d’actuació serà «la creació d’una agenda política que permeta la realització d’una xarxa internacional entre les participants».

Formació i acompanyament

Entre les activitats realitzades, es troben, entre altres, tota una sèrie de processos de formació política mitjançant tallers i capacitacions, l’assistència tècnica i l’acompanyament al funcionament orgànic i de gestió d’organitzacions socials de dones, esdeveniments per a l’elaboració de propostes per a l’agenda política de dones amb la participació de les lideresses d’organitzacions socials i representants polítiques. També està l’Encontre Internacional de Dones en Acció Política, amb representats polítiques de tots els països.

Així mateix, com a causa del context pandèmic, la iniciativa ha comptat amb sensibilització i informació cap a les dones davant la prevenció i mitigació de la Covid-9. A més, s’editarà i es publicarà l’agenda política consensuada a «l’Encontre Internacional». D’altra banda, dones líders polítiques de Bolívia i autoritats de l’ONGD Centro «Juana Azurduy» realitzaran una passantia a la Comunitat Valenciana per enfortir la xarxa internacional de dones.

Compartir el artículo

stats