L’Ajuntament de Torrent, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, ha promogutun programa d’activitats educatives l’objectiu de les quals és la conservació dels espais naturals i, principalment, la divulgació de continguts sobre sostenibilitat, reciclatge i canvi climàtic.

En aquesta línia s’emmarca, per exemple, la ruta per la Pedrera en la qual participà un grup de veïns i veïnes interessats en conéixer detalls sobre el projecte de recuperació d’aquest espai natural i els futurs plans que lliguen aquestes zones verdes al desenvolupament d’àrees d’esplai i d’activitats a l’aire lliure. El voluntariat va col·laborar en aquesta activita.

Altra activitat programada és una ruta de senderisme reservada per a les persones més preparades, ja que es tractava d’un recorregut de vuit km per la muntanya, amb pendents, barrancs i desnivells molt accentuats que feien d’aquesta una ruta d’una certa complexitat: eixint de des de l’àrea recreativa de la Pedrera, es va recórrer part de la ruta PR-CV-162 fins a arribar a la zona del barranc de Soterranya, on es completava el trajecte.