La Biblioteca Pública de Paiporta ha posat en marxa el seu ‘Passaport Lector’ entre l’alumnat a partir de Primària dels centres educatius. Es tracta d’un viatge lector a través de reptes mensuals que visibilitzen la lectura i fomenten el llibre entre la població escolar.

La iniciativa, que es desenvoluparà al llarg de tot aquest curs, planteja un total de cinc reptes lectors que s’allargaran fins al mes de maig. El primer repte de l’any es durà a terme al llarg d’aquest mateix mes de gener. El passaport s’estrenarà amb la proposta ‘llibres a la carta’, on menuts i menudes podran triar qualsevol llibre de la Biblioteca Pública que tinga la cuina, el menjar i la casa com a protagonista.

"El Passaport Lector enriqueix al nostre alumnat més jove a molts nivells, ja que no només fomentem l’hàbit lector, sinó que també despertem la seua imaginació i creativitat. En tractar-se de reptes molt oberts els donem l’ocasió de fer associacions entre temàtiques i llibres que potser mai se’ns hagueren ocorregut a les persones adultes”, expliquen fonts municipals.

Prop de 1.000 xiquets i xiquetes a partir del cicle de Primària de set centres escolars paiportins s’han sumat a la iniciativa del ‘Passaport Lector’: l’IES La Sénia, els CEIPs L’Horta, Jaume I, Ausiàs March, Lluís Vives, Rosa Serrano i el Col·legi La Inmaculada. Tots els i les participants rebran un passaport de lectura que aniran omplint, superant cada repte lector mensual i aconseguint el segell de “repte superat”.

Així mateix, en finalitzar el curs, al mes de juny, es realitzarà un acte especial de participació de tot l’alumnat amb el lliurament de diplomes i premis a l’estudiantat que haja superat els 5 reptes.