El Castell d'Alaquàs va acollir l'acte de presentació de la V Festa de la Carxofa. La celebració, en la qual participaran diferents locals de restauració del municipi, tindrà lloc el proper diumenge 27 de març i comptarà amb un taller de veus per al públic infantil amb el Cant de la Carxofa.

L'Associació d'Amigues i Amics del Cant de la Carxofa i la Associaciñó Gastronòmica El Cullerot han sigut les organitzadores, amb la col·laboració de l'ajuntament, la Unió Musical, Caixa Popular, Cerveza Tyris, Mediterránea Gastrónoma i nombrosos locals d'hostaleria.

En la presentació, el president del Cullerot, Javier Atencia, va agrair la presència de totes les persones que faran possible aquesta nova edició i va destacar el "caràcter participatiu de les veïnes i els veïns, així com del que ha representat i representa l'Horta per a Alaquàs". Per la seua part, la presidenta d'Amigues i Amics del Cant de la Carxofa, Maria Alfonso, es va mostrar satisfeta de posar en marxa una nova edició d'una festa que es va iniciar per diferents motius: "estimar el nostre poble, estimar les nostres tradicions i posar en valor la nostra gastronomia local".

També va intervindre l'autor de còmics i alaquaser, Iván García Aguado, qui ha dissenyat unes estovalles per a la festa, així com el responsable de la creació i divulgació del cartell i vídeo promocional, Natxo García.

L'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, acompanyat per la regidora de Festes, Sandra Conde,  el regidor de Cultura, Fran Evangelista i el regidor de Serveis Urbans, Sebastián Ruiz, va ser l'encarregat de clausurar l'acte. En la seua intervenció, es va mostrar "orgullós pel treball realitzat". "Heu demostrat que Alaquàs és capaç de liderar iniciatives com aquesta que són una oportunitat per a posar en valor i promocionar les nostres tradicions, donar a conéixer la qualitat de la nostra gastonomia i activar el nostre comerç local", va destacar.

Durant l'acte, es va presentar la imatge del cartell, que té com a lema "El cor de la Carxofa" i que representa un element fonamental d'aquest producte típic de la gastronomia de l'Horta. A continuació, va tindre lloc la projecció d'un vídeo protagonitzat per veïnes i veïns del municipi a través del qual es fusionen totes els elements que formen part d'una festa feta pel i per al poble: música, gastronomia i Cant de la Carxofa.