Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Museros lliura els premis literaris Sambori Local 2022

L' acte que reconeix els relats de l'alumnat de la localitat i es va realitzar a la Casa de Cultura

Acte dels premis Sambori Local 2022. A. M.

L'Ajuntament de Museros va entregar els premis Sambori 2022 ahir per la vesprada a la Casa de Cultura. Aquest guardó reconeix el talent literari de l'alumnat de tres centres escolars del municipi: el CEIP Blasco Ibáñez, la Escola la Masia i l'IES Museros.

El concurs literari, convocat per la Fundació Sambori en col·laboració amb Escola Valenciana i la Coordinadora pel valencià de l'Horta Nord, vol promoure i difondre l'ús del valencià dins de l'àmbit escolar. D’aquesta manera es convida a l'alumnat de totes les edats a redactar el seu relat afavorint així la seua creativitat, inventiva, imaginació i talent.

La Colla de Tabals i Dolçaines Escola La Masia va obrir l'acte. A continuació, l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, va prendre la paraula seguida de la regidora de Cultura i Promoció Lingüística, Sonia García, i el regidor d'Educació, Agustí Muedra. “És un plaer descobrir el talent del nostre alumnat a través de la seua originalitat i creativitat”, va destacar Civera.

Per a García: “Concursos com l'organitzat són molt importants per a promoure l'ús del valencià i també per a impulsar als més xicotets a comprometre's amb l'escriptura”.

“Hem de fomentar activitats com aquesta perquè a base de reconeixements incentivem i motivem als alumnes i alumnes a continuar descobrint la literatura”, va afegir Muedra.

En finalitzar el lliurament dels diplomes, l'alumnat i públic assistent va gaudir de l'espectacle realitzat per la companyia Huit Teatre, concloent així l'acte de reconeixement dels premis Sambori Local 2022.

Compartir el artículo

stats