La Unió Musical d’Alaquàs ha représ la celebració dels seus 175 anys amb un cap de setmana de presència en el carrer i en l’agenda cultural del poble. El col·lectiu ha desplegat tota una sèrie d’activitats per a traure de les aules l’activitat del conservatori, a més de participar en concerts i processons.

Després d’haver participat en l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Vila a Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, passat dijous, el Musical va oferir divendres en l’auditori el concert de primavera de la Banda Simfònica, sota la direcció de Javier Ros, dins de la campanya Excel·lent de la Generalitat Valenciana.

6

El musical d'Alaquàs ix al carrer L.S.

Amb tot, la gran jornada va ser dissabte quan tant la banda juvenil va celebrar una cercavila per distints punts del poble i l’escola de dansa va oferir una actuació als peus del Castell-palau, mentre que grups de flautes i metalls actuaven en l’amfiteatre del Parc del Dijous, i els de flauta, guitarra i corda feien un recital en el Castell. Les altres activitats es varen desenvolupar també a la porta de l’ajuntament, en la sala d’assajos del Musical i en el rebedor de l’auditori.

A més, la banda simfònica va participar en el Mig Any dels Moros i Cristians palmiters d’Aldaia i en les processons de Sant Francesc i la Creu de maig, que es varen celebrar diumenge en Alaquàs.

Concert per a famílies refugiades

L’activitat continuarà el dia 11 de maig, quan el Musical oferirà un concert de corda en la casa d’exercicis espirituals la Puríssima d’Alaquàs, que alberga, junt amb l’hotel situat en els voltants, a prop de 400 persones refugiades de la guerra d’Ucraïna.

“L’objectiu és doble en aquest concert. D’una banda, volen oferir una activitat cultural allí, especialment tenint en compte que Ucraïna és un país amb un alt nivell musical. D’altra banda, volem promoure entre aquesta població el nostre conservatori perquè sabem que hi ha xiquetes i xiquetes que allà estudiaven música i volem oferir-los la possibilitat que vinguen a les nostres classes”, explica el president, Toni Monzó.

Directors històrics

I aquesta setmana comencen els assajos del concert en el que, el dia 4 de juny, participaran alguns dels directors que ha tingut la banda en les últimes dècades, entre ells Teo Aparicio-Barberan o Enric Parreño. Aquells que han mort o que, per la seua edat, ja no poden dirigir a la banda, estaran representats pel titular Javier Ros.