La Ciutat de les Sitges, a través del centre coreogràfic Espai La Granja de l’Institut Valencià de Cultura –amb seu a Burjassot– i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, celebrà en la Casa de Cultura, el Dia Internacional de la Dansa en una jornada de portes obertes amb l’objectiu de “donar a conéixer millor les arts del moviment i disfrutar-les”.

Des del centre coreogràfic consideraren la jornada com a “punt d’inflexió” de les seues activitats en el poble de cara a “establir una programació regular de cursos i actuacions oberta als veïns” o, en altres paraules, “passar a formar part del teixit social i cultural de Burjassot”.

Les activitats del Dia de la Dansa arrancaren al matí, en una sala de l’Espai, amb la gravació d’un documental sobre la “memòria al voltant del ball” elaborat a partir del testimoni que, mitjançant entrevistes a càrrec de responsables del centre, donà un bon grup de persones que visitaren les instal·lacions.

“Una vegada, corria l’any 1976, el professor de llengua ens digué en classe que saber moure’s al ritme de la música ajuda molt a dominar l’ortografia”, evocà una d’elles. No faltà qui recordà haver exhibit les extremitats, enmig de la pista, a l’estil Travolta en aquella mítica ‘Febra del dissabte nit’ o entrar amb la parella a un saló com si tots dos foren Ginger Rogers i Fred Astaire en ‘Barret de copa’. L’amor.

Per la vesprada, en el parc de la Granja –el mateix pulmó verd que donà nom al centre coreogràfic–, la jornada continuà amb els tallers que, amb el lema “Hàbitat”, oferí l’associació Hort-Art convidant als veïns a “ocupar el jardí a través de la dansa”. La festa culminà al capvespre en la plaça de la Casa de Cultura amb revetla. La banda Fantuka posà so y el respectable respongué amb moviment.