Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia organitza el primer festival nacional de guitarra

Del 2 de julio al 28 de setembre, la població de l'Horta Nord tindrà un concurs, concerts i cursos

Presentació al Teatro l'Agrícola. A.A.

L'Ajuntament d'Alboraia, amb la regidoria de Cultura Festiva, i l'empresa Guitarres Esteve han organitzat el primer certamen dedicat a aquest instrument. EI Festival Guitarres Esteve Villa d'Alboraia arrancarà el 2 de juliol i es prolongarà fins al 28 de setembre amb l'objectiu de ser una iniciativa d'elevat interés cultural i turístic que involucrarà a veïns, veïnes, visitants i personalitats importants del sector. El Teatre l'Agrícola va acollir un acte per a presentar el programa complet d'activitats.

La proposta cultural s'integrarà en les tres festes patronals d' Alboraia, a Port Saplaya al juliol i a la Patacona al setembre. El plat fort recaurà en el Certamen de Guitarres, una activitat competitiva per a la qual s'ha pogut inscriure qualsevol persona interessada a través de la web guitarrasesteve.es. El certamen consistirà en la superació de tres proves, que tindran lloc entre el 6 i 8 de juliol.

També s'organitzaran un total de vuit concerts de guitarra en els tres nuclis urbans amb artistes de gran reputació mundial com David Russell (2 de juliol), Anabel Montesinos (14 de juliol), Toni Cotolí i Javier Zamora (15 de juliol), Ana María Archiles Valls (21 de juliol), Ricardo Gallén (23 de juliol), Carlos Jaramillo (28 de juliol) o Rubén Parejo (28 de setembre). Una mostra dels concerts la va donar Toni Cotolí, guitarrista de renom internacional que va tocar en directe. El programa el completen diverses masterclass i cursos, en els quals també col·laborarà la Societat Musical d'Alboraia.

65 anys de projecció internacional

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va participar en l'acte de presentació, acompanyat per membres de la corporació municipal, donant la benvinguda a les persones assistents. Va destacar que el certamen prové de "una empresa d'artesans que forma part de la vida empresarial i cultural del poble des de fa 65 anys". I és que Guitarras Esteve va nàixer a Alboraia en 1957 i continua sent un dels tallers de guitarres més importants del panorama musical a escala internacional, una dada històrica que ha marcat la presentació del festival.

El primer edil va reflectir "la creativitat de la qual està repleta Alboraia amb músics, pintors, escriptors, escultors i mestres artesans, el talent dels quals permet dur a terme iniciatives com aquesta". En la mateixa línia va parlar Manuel Adalid fill, propietari de Guitarras Esteve junt amb el seu pare, qui es va emocionar durant el seu discurs.

El I Festival Guitarras Esteve Villa és una de les propostes culturals clau que recull "Alboraia Activa", un dels quatre pilars dela marca " Alboraia Turisme". Aquesta a la vegada s'integra en el Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent. Al final de la presentació es va repartir orxata i fartons, un dels productes gastronòmics que formen part dels atractius turístics.  

Compartir el artículo

stats