El ple de l'Ajuntament d'Alaquàs aprovarà en setembre nomenar a l'historiador d'Alzira Enric Juan Redal fill adoptiu, a iniciativa de representants de la clavaria de la Mare de Déu de l'Olivar de 1981. La iniciativa ha tingut el suport de 50 associacions del poble i més de 400 persones particulars.

El procés participatiu ha estat a càrrec d'una comissió integrada per amigues i amics de Juan, antic alumnat de la seua etapa docent al municipi de l'Horta Sud, representants de la Universitat Popular i membres dels col·lectius Alaquàs Debat i Quaderns d'Investigació d'Alaquàs (grup que l'intel·lectual dirigeix). En concret, la comissió estava formada per l'exalcaldessa, Elvira Garcia; la directora de la Universitat Popular, Cefe Marcos; la periodista, Laura Sena; la regidora Anna Mora; l'exalumne de l'institut on va impartir classe Enric Juan, Sera Hernández; i Paco Pons, vinculat a diversos grups festers.

Visita de la comissió i la clavaria a l'alcalde per a fer el lliurament de les adhesions.

Al llarg de tres mesos, des que l'antiga clavaria va fer la proposta, han aconseguit adhesions de totes les associacions culturals de la població, falles, comparses i filades i altres entitats, així com l'Institut d'Estudis Comarcals (Ideco) de l'Horta Sud, la federació autonòmica que els agrupa i l'Associació de Cronistes del Regne de València. El grup ha fet el lliurament a l'ajuntament aquest dimecres, 31 d'agost, just en la jornada en què finalitzava el procés participatiu on-line que també l'ajuntament va llançar per a obtindre encara més suports, i al qual han respost prop de 200 persones i entitats més.

L'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, ha rebut a la comitiva, junt amb el regidor de Cultura, Fran Evangelista, a més de quatre representants de la clavaria del 81, Josep Maria Soriano, Querubín Martínez, Tomás Martínez i Manolo Marco. En la conversa s'han destacat els valors d'Enric Juan, tals com la seua aportació a Alaquàs a través de més de 40 anys d'investigació històrica local, així com la seua participació en el naixement dels moviments comarcalistes, a finals dels anys 70 del passat segle. "Enric Juan té la capacitat de traure el millor de les persones que té al voltant i amb les quals treballa", ha definit Elvira Garcia.