Andalusia impressiona, l’andalús il·lusiona.” La Biblioteca Municipal d’Adults de Burjassot, dins de la seua programació de setembre, reservà un espai a l’“ànima andalusa”. Per a l’ocasió, que tingué lloc divendres passat a poqueta nit en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura, rebé una delegació de la Federació d’Entitats Andaluses de la Comunitat Valenciana amb la seua presidenta al davant, Puri Torres, acompanyada de la seua reina, Estrella Peiró. Ambdós manifestaren “sentir-se a casa”.

Entre la comitiva es trobaven les autores dels dos nous llibres que, des d’eixe mateix dia, ja atesora el recinte municipal després de la seua presentació: el poemari ‘Senderos de luz y agua’, de Francisca Arco Pérez, i ‘Mi teatro’, d’Isabel Pérez Fernández. L’alcalde de Burjassot, Rafa García, feu els honors en un acte que, juntament amb la coordinadora de les Biblioteques Municipals, Lola Gonzálvez, conduïren les dos escriptores, diversos membres de la federació andalusa i el regidor de Cultura, Javier Naharros.

Assistents a la presentació dels llibres. V. Ruiz

Amb els seus ‘Senderos de luz y agua’, Francisca Arco mostra les seues arrels granadines. A més de versos –“alguns escrits en l’adolescència”–, l’obra inclou dos sainets a través dels quals la poeta recrea paraules i locucions pròpies del seu poble natal, Huétor, que aprengué en la infància. Per la seua part, ‘Mi teatro’ d’Isabel Pérez, que conté les peces “La suerte”, “Bar café Los Rosales” y “La casa de doña Juana” a més d’entremesos i contes, constituïx l’“essècia” del seu teatre “en un to divertit i a vegades absurd”, explicà.

A la conclusió de la vetlada, ambdós escriptores firmaren exemplars de les seues obres. Prèviament, un grup d’actor de la federació andalusa interpretaren diverses escenes de sainet.