La població de Manises ha estat present aquest cap de setmana en la IV Trobada Nacional de Ciutats Creatives de la Unesco, durant la qual ha tingut lloc l’acte oficial de constitució de l’Associació Espanyola d’aquestes ciutats, de la qual el municipi de l'Horta Sud en forma part des del seu reconeixement.

Dénia, ciutat de la gastronomia, ha acollit aquesta trobada en la qual també ha participat Llíria, l’altra ciutat de la Comunitat Valenciana que, junt a Manises amb la ceràmica, comparteix aquest reconeixement en matèria de música. La resta de ciutats espanyoles són Burgos (gastronomia), Terrassa (cinema), Bilbao (disseny), Sevilla (música), Granada (literatura), Valladolid (cinema) i Barcelona (literatura).

La representació de Manises ha estat encapçalada per l’alcalde, Jesús Borràs i Sanchis, i estava formada pels regidors de Turisme, Àngel Mora, i Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, a més de la coordinadora Unesco, Marisé Guillén.

Durant la trobada, també va tindre lloc una reunió de treball per tal de posar en comú els diferents reptes als quals s’enfronten les ciutats que comparteixen la pertinença a la xarxa de la Unesco i es va inaugurar el festival gastronòmic D*NA.

XDins de les activitats programades amb motiu de la seua designació com Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat d’Artesania i Arts Populars, Manises col·labora en diferents activitats amb les altres dues ciutats creatives de la Comunitat Valenciana. Així, amb Dénia s’han fet maridatges de receptes de la ciutat alacantina en plats de ceràmica manisera, mentre que Llíria ha participat amb la seua música en la Festa de Ceràmica i l’Artística Manisense va tornar la visita amb una estrena a Llíria.