La ciutat de  Burjassot, de la mà de l’Entitat Cultural Valenciana el Piló amb la col·laboració de l’ajuntament, de comerços locals i de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), celebrà dissabte pel matí el Dia de la Pilota Valenciana, ja tradicional en el calendari local. L’alcalde, Rafa García, acompanyat del regidor de Deports, Juan Gabriel Sánchez, i del president d’El Piló, Josep Barat, acudiren a la nova edició d’una trobada que, davall el lema “Recuperem els jocs en el carrer”, arrancà amb la partida de raspall que sobre la calçada oferiren xiquets i xiquetes de diversos pobles de la comarca. Fou l’acte de benvinguda.

A continuació, en el mateix escenari –a les portes de la seu de l’associació organitzadora–, es jugà el VI Trofeu de Galotxa “el Piló”. Enguany el torneig triangular d’exhibició el protagonitzaren tres equips conformats per professionals de la FPV. Entre altres figures, acariciaren la pilota de vaqueta Genovés II, Pedro ‘el Zurdo’ i Joanot. L’escriptor i periodista deportiu Aureli López Muñoz feu d’àrbitre i d’‘spiker’. En una competició d’estes característiques –“Recuperem el jocs en el carrer”, una reivindicació– tot lo món guanyà.

Després de l’entrega d’obsequis als participants en el Trofeu de Galotxa, les instal·lacions del Piló acolliren un taller de pilota dirigit a la infància seguit d’una opípara caldera d’arròs amb fesols i naps. Més de 200 comensals la disfrutaren.

El Dia de la Pilota Valenciana trobà el seu colofó, per la vesprada d’eixe mateix dia, en una gran ‘dansà’ que recorregué els carrers des de la seu del Piló fins a la plaça de l’Ajuntament. Enguany, al costat del Grup de Danses dels amfitrions, concorregueren el Grup de Danses El Poblet de Godella, el Grup de Ball de Torrent, el Grupo de Danzas de Cheste, l’Escola de Danses de Quart de Poblet, Barrio de la Luz de València, el Grup de Ball Ronda d’Aldaia i el Grup de Ball de Sant Roc de Paiporta.