Debat en Torrent sobre les ciutats falleres centenàries

La comissió Sant Roc organitza la seua setmana cultural al voltant dels 100 anys de la falla que es va plantar al carrer Cambrils

Lliurament de premis del campionat de dòmino en Sant Roc de Torrent.

Lliurament de premis del campionat de dòmino en Sant Roc de Torrent. / L-EMV

E. Bennet

Fidel a la seua cita de cada any, la comissió Sant Roc de Torrent ha convocat la seua XIV Setmana Cultural, que serà l’escenari de debats, xerrades i exposicions. Enguany i seguint la proposta de la comissió Sant Valerià, el programa està vinculat en bona part, al centenari de la falla del carrer Cambrils, en el qual 19 casals i la Junta Local Fallera organitzaran activitats al voltant de l’època.

Així, la setmana s’inicia dilluns, 12 de desembre, amb l’obertura d’una exposició sobre el centenari del Torrent CF. I eixa mateixa nit, els dirigents de la Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (Comfet), Boro Císcar i Aitor Sánchez, oferiran una xerrada al voltant de la primera imatge d’una falla a Torrent i el primer esbós, la del carrer Cambrils, que va publicar en 1923 la revista «Pensat i fet».

L’exposició del Torrent CF podrà visitar-se també dimarts 13 de desembre, a partir de les 20 hores. I eixa nit a les 22 hores, Císcar tornarà a oferir una ponència, en aquest cas sobre el «Pla Sud».

El gran debat arribarà dimecres, 14 de desembre, moderat per la delegada de l’edició de l’Horta de Levante-EMV, Laura Sena, amb el títol de «Poblacions falleres centenàries. D’on venim i on anem?», on participaran Alberto Ordiñana, de Xàtiva; Majo Boluda, d’Alzira; Miquel Pérez, de Gandia, i Josep Osca, de Sueca.

La setmana cultural es tancarà divendres, 16 de desembre, amb la presentació dels esbossos 2023 de la comissió Sant Roc a càrrec dels artistes fallers.