Alboraia anuncia que reposarà la font dels Peixets en el seu 675 aniversari

El consistori va exposar en la jornada festiva el projecte d’un element que estava al costat de l’ermita

La població d’Alboraia ha celebrat el 675 aniversari del ‘Miracle dels Peixets’ amb una espectacular jornada plena de tradició, música, gastronomia, oci familiar i amb la presència d’importants autoritats polítiques i eclesiàstiques. La festa, que aconsegueix una cridanera xifra, ha elevat la seua programació respecte a altres anys gràcies a la col·laboració entre l’ajuntament, l’església parroquial Asunción de la nostra Senyora i els clavaris de Peixets, un treball comú que es porta produint des de principis d’any.

De fet, la celebració ha comptat amb una novetat que ha anunciat el consistori amb un expositor: està en marxa la reposició de la font dels Peixets, una històrica infraestructura que antany se situava al costat de l’Ermita dels Peixets i que pròximament tornarà a estar habilitada. Aquesta obra se suma a altres incorporacions en el patrimoni urbanístic i cultural del municipi, com l’escultura de la Ruta del Greal que es va inaugurar a l’abril i que representa l’escena de la llegenda.

Veïns i veïnes van poder gaudir d’una jornada amb activitats infantils a càrrec de l’associació de comerciants i empresaris. Després de la tradicional missa, es van fer les paelles i es va gaudir de música en directe.

Paelles per la festa dels Peixets.

Paelles per la festa dels Peixets. / A.A.

Un gran atractiu turístic

La celebració es va traslladar ja a la vesprada al nucli tradicional, moment en el qual alcalde Miguel Chavarría; la regidora de Cultura Festiva, Susana Cazorla, i membres de la corporació tant d’Alboraia com d’Almàssera, van rebre a l’Arquebisbe de València, Enrique Benavent. Després d’una processó amb autoritats polítiques i eclesiàstiques, associacions, falles, la Junta Local de Germandats de Setmana Santa, clavaris i veïns i veïnes, la festa va culminar amb una missa en la plaça de la Constitució.

"El Miracle dels Peixets" forma part dels atractius de 'Alboraia Turisme', la marca municipal. L'alcalde, Miguel Chavarría, fa una valoració molt positiva de la celebració: "El nostre treball comú col·laborant amb diferents entitats i associacions ens ha permés pujar el nivell d'una festa que ens situa en el mapa d'una manera única, per la qual cosa agraïsc a totes les persones que han participat el seu esforç per traure sempre el millor costat d'Alboraia".