Soc professor de Secundària als instituts públics de la Comunitat Valenciana des de fa ja més de set anys. En conseqüència sé perfectament que el nostre sistema educatiu és millorable i més ara que pareix que l´objectiu número u de la Conselleria d´Educació siga empitjorar-lo encara més. Per això m´ha estranyat molt llegir la notícia de portada de hui diumenge de Levante-EMV en la que comenten que som líders europeus en abandó escolar després de les Illes Balears amb un 80,4% d´alumnes que només cursen els estudis obligatoris. Per la meua experiència personal, els alumnes que cursen batxillerat o un cicle formatiu són més d´un vint per cent.

M´he decidit a llegir l´informe de la Comissió Europea en que vos heu basat per a escriure la notícia. El problema és que eixa estadística fa referència als alumnes que cursen estudis de secundària superior i post-secundaris però no terciaris, és a dir, estudis de Formació Professional i Batxillerat. De fet, el percentatge de valencians entre 20 i 24 anys que cursen estudis universitaris està entre el 55,1% i el 64,83%, fet impossible si el 80,4% dels joves valencians abandonaren els estudis després de l´ESO.

De totes maneres, encara que el titular no siga tan alarmista, si que denota un defecte del nostre sistema educatiu, la poca importància que s´ha donat sempre a la Formació Professional quan són uns estudis que donen uns coneixements teòrics i pràctics molt útils per a les empresses, fet que fa que els seus titulats no tinguen tanta dificultat per a trobar un treball. Este estudi hauria de fer reflexionar als nostres polítics per a que en la pròxima reforma educativa, que ja estan preparant, tingueren en compte esta mancança greu del nostre sistema educatiu i centraren els seus esforços en solucionar-la en lloc de discutir per temes menors que no ens afecten tant com l´Educació per a la ciutadania o l´educació segregada. Héctor Arnau Aparicio. València.