Em sembla, en llegir algun article de premsa i escoltar certes opinions, que als proverbials enemics de la nostra llengua, cultura i identitat pròpia -ja se sap qui són: els que van liquidar l´opció anterior (Canal Nou) per les seues malifetes- el renaixement de les pròpies cendres de la nova televisió valenciana, À Punt, els ha caigut com un tir, els ha remogut els budells i els ha provocat palpitacions. En veure la programació i constatar els objectius, els directius i els treballadors han vist tots els dimonis junts i han iniciat una lluita intensa i hipòcrita amb la intenció de malbaratar el restabliment del trellat, la mesura i la neutralitat informativa.

Per això ara ens expliquen fil per randa tots els terrorífics danys que ens aportarà la creació, organització i difusió d´una nova televisió pública que consideren nefasta i aliena a la majoria del poble valencià. Cal recordar, sense ganes, com era aquella televisió, talaia blava centralista, que patírem, contrària als objectius inicialment previstos. Eixa sí que era una televisió de partit, ideològica, castellanitzant, balafiadora, d´acomodament d´amics i afins i aliena al nostre poble, la nostra cultura i la nostra llengua.

Amb l´experiència, els ajustos, les noves propostes i l´adaptació necessària a la realitat pressupostària estic segur que, malgrat els endevins, la nova televisió valenciana ampliarà i prestigiarà la nostra imatge com a poble i omplirà positivament l´enorme buit deixat pels funestos gestors anteriors. Enric Albiach Alfonso. Rocafort.