Supose que el que ocorre és que tenen vostés ganes de donar bones notícies, però ser el diari amb més difusió del País Valencià els obliga a mantenir un compromís amb la responsabilitat i el rigor.

Avui han publicat vostés en l'edició electrònica una llista de municipis valencians amb menys de 10.000 habitants que demà deixarien d'estar subjectes a les restriccions de mobilitat per franges horàries.

Dissortadament, la informació no era correcta. No hi havien tingut en compte el criteri de densitat de població que figura en el punt 1 de l'article 2 de l'ordre 427 publicada en el BOE d'avui.

Cap a migdia han modificat la informació, però sense advertir que l'anterior era incorrecta; no sols pel que afectava al criteri de densitat, que en la primera versió ni tan sols apareixia, sinó també quant a l'entrada en vigor de la mesura, que indicaven que era demà, quan la disposició final segona de de l'ordre deixa clar que entra en vigor avui mateix. Esta qüestió, sense dubte menor, no l'han modificada en la segona versió de la informació.

En qualsevol cas, han mantingut el titular que diu: "Las localidades de la provincia con menos de 10.000 habitantes tendrán algunas flexibilidades". Els lectors que s'estalvien la consulta de la llista perquè saben que el seu poble no arriba als 10.001, que és el que diu l'Ordre, seguiran induïts a error.

Tan difícil és reconéixer que han comés una errada? El govern central, i els altres, n'han comeses algunes darrerament i ho han solucionat amb la publicació de les modificacions pertinents per tal de garantir la seguretat jurídica.

Crec que vostés haurien de fer el mateix per garantir-se la confiança dels seus lectors.