Joan Castejón ha donat a l’Ajuntament de Dénia dos obres, amb tècnica d’oli, cera i vernís sobre cartó, dedicades “a l’amic Ovidi [Montllor]”, que va crear al 2019 perquè foren part de l’exposició col·lectiva “25 anys de vacances”, organitzada per a commemorar 25 anys del traspàs del cantautor i actor alcoià. Els quadres es poden contemplar des de hui en l’exposició d’obra de l’artista que hi ompli l’Espai d’Art Castejón, a la Casa de Cultura de Dénia.  

La formalització de la donació s’ha celebrat este matí, amb la participació de l’artista, l’alcalde, Vicent Grimalt, i el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina. En la seua intervenció, Castejón ha indicat que “la idea que aquesta obra es quede a Dénia és important per a mi, perquè em fa goig que estiga a una terra que em va acollir com a un fill des que vaig arribar”.

Cremant el blau és el títol que Castejón ha escollit per a este díptic dedicat a l’Ovidi, en al·lusió, ha explicat, “a la lluita política d’aquells anys”.

El desig de l’artista és que les obres “s’exposen durant una temporada en l’Espai d’Art Castejón i després, l’ajuntament les ubique en un espai més adient”.

Tant l’alcalde com el regidor de Cultura han agraït Castejón la donació de dos obres més, “que passen a enriquir els fons municipals”.

García de la Reina ha aprofitat l’acte de donació per presentar les activitats que se celebraran a l’Espai d’Art Castejón durant este primer trimestre de l’any. D’una banda, el 17 de febrer, a les 19 hores, es projectarà el documental “Pinazo, notes i pensaments”, amb la participació del director, Ignacio Estrela, i de la guionista i productora, Laura Grande. I el 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, s’ha organitzat un recital amb membres de l’Associació de Poetes de la Marina Alta.