L'Ajuntament de la Vall de Gallinera ha iniciat el procés de participació ciutadana per a la creació d'una Comunitat Energètica Local (CEL).

Aquest projecte, innovador en els últims anys en diferents indrets del territori valencià, aposta per les energies renovables i per la disminució dels efectes del canvi climàtic. Un dels objectius principals és l'autosuficiència energètica. També s'aconseguirà la reducció de la despesa del cost elèctric de les cases que formen part de la mateixa comunitat.

És un projecte pilot que es desenvoluparà en els nuclis urbans de Benialí, Benissivà i Benitaia amb la finalitat de fer-ho extensible als diferents nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera.

El procés participatiu tindrà tres reunions informatives, que es realitzaran a l'edifici de l'Ajuntament a Benialí el divendres 13 de maig (presentació de la Comunitat Energètica), el divendres 27 de maig (taller de formació i model de la Comunitat Energètic) i el divendres 3 de juny (assemblea ciutadana).

L'ajuntament considera que amb aquestes accions, a més de dignificar l'entorn rural, també s'assoleix fer un lloc més sostenible i per extensió un bon lloc on viure.